Het Agentschap Wegen en Verkeer is gestart met de bouw van de stalen voetgangersbrug over de A8.
Volledig scherm
Het Agentschap Wegen en Verkeer is gestart met de bouw van de stalen voetgangersbrug over de A8. © Tom Vierendeels

Bouw van voetgangersbrug over A8 is van start gegaan

HalleHet Agentschap Wegen en Verkeer is gestart met de bouw van de stalen voetgangersbrug over de A8. Die moet een veilige verbinding vormen voor voetgangers in de Rodenemweg. De werken zouden na de zomer afgerond moeten zijn. Tijdens bepaalde fases zal de A8 volledig afgesloten moeten worden.

2 reacties

 • Willy Verschooren

  2 maanden geleden
  Ze denken wel niet aan ouderen en mindervaliden door een brug met trappen te plaatsen Moeten zij het kruispunt niet meer oversteken ?
 • Marko Decandt

  2 maanden geleden
  Ik ben al blij dat de volledige afsluiting van de A8 tijdens de zomervakantie zal zijn en op avonden en nachten. Want meestal hebben ze het in hun lijf om zo'n zaken te organiseren in volle spits. Dat terwijl er al niets speciaal moet zijn op de A8 om in de file te staan.
 1. Plastic dopjes voor het goede doel? Die drop je voortaan ook in het stadhuis
  Halle

  Plastic dopjes voor het goede doel? Die drop je voortaan ook in het stadhuis

  Plastic dopjes van plastic flessen en drankkartons leveren steun op voor het goede doel. Al enkele jaren kan je die dopjes op het recyclagepark in Halle deponeren. De dopjes worden dan via Intradura aan de vzw Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG) bezorgd, waarna hun vrijwilligers ze verder sorteren en naar een recyclagefabriek brengen. De opbrengst daarvan wordt gebruikt om de opleiding van blindengeleidehonden te financieren. Vanaf nu kan je met de dopjes terecht op het stadhuis en het Sociaal Huis tijdens de openingsuren van maandag tot vrijdag van 9 uur tot 12 uur en van 13.30 uur tot 16.30 uur. Op donderdag kan dat van 17 uur tot 20 uur. Wie meer wil weten over de dopjesactie kan terecht op www.dopjesactie.be.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge
  Play
  Camping Coppens

  Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge

 2. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen