De zittingszaal van de Halse politierechtbank. Een twintigtal beklaagden kwam maandag opdagen.
Volledig scherm
PREMIUM
De zittingszaal van de Halse politierechtbank. Een twintigtal beklaagden kwam maandag opdagen. © Mozkito

Boetes tot meer dan 1.000 euro en werkstraffen voor corona-inbreuken: “Je mag alleen zwijgen en betalen”

Een twintigtal personen heeft zich maandag voor de Halse politierechtbank moeten verantwoorden nadat ze de coronaregels aan hun laars hadden gelapt. De overtredingen gingen van chillen met te veel vrienden in een park, over een paasfeest in de tuin tot snel een hogedrukreiniger naar de zus brengen. De boetes lopen op tot meer dan 1.000 euro. “Je mag alleen zwijgen en betalen”, riep een beklaagde uit toen hij gefrustreerd de zittingszaal verliet. Wij bundelen de gekste overtredingen en excuses.

 1. Onduidelijke communicatie over maatregelen bezorgt dansschool DEC onnodig en véél werk: “Drie keer alles omgegooid, om dan te horen dat we per direct toe moeten... zeg dat dan meteen”
  PREMIUM
  Halle

  Onduidelij­ke communica­tie over maatrege­len bezorgt dansschool DEC onnodig en véél werk: “Drie keer alles omgegooid, om dan te horen dat we per direct toe moeten... zeg dat dan meteen”

  De onduidelijke communicatie over de strengere coronaregels bezorgden heel wat verenigingen onnodig extra werk. Emily Cremers gooide deze week tot drie keer toe het lessenrooster van dansschool DEC in Halle om. Het nachtwerk bleek tevergeefs, want toen ze woensdagavond het Ministerieel Besluit uitploos bleek dat de school gewoon dicht moet. “Ik heb alle begrip voor de strengere maatregelen”, zegt Emily. “Maar zeg ons dan op maandag dat we moeten sluiten. Dan moesten wij al die moeite niet meer doen.”
 1. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'

 2. Avond voor tweede lockdown zorgt voor 706 (!) km file op Parijse wegen
  Play

  Avond voor tweede lockdown zorgt voor 706 (!) km file op Parijse wegen