De bibliotheek in Halle (foto) neemt binnenkort ook de catalogus van Den Ast over.
Volledig scherm
De bibliotheek in Halle (foto) neemt binnenkort ook de catalogus van Den Ast over. © Bart Kerckhoven

Boekencollectie Den Ast voortaan ook te vinden in bibliotheekcatalogus

HalleDen AST bewaart een tweeduizendtal boeken en brochures over Halle en de streek. Die zullen binnenkort ook terug te vinden zijn in de catalogus van de Halse bibliotheek.

 1. Vrijwilligers vaccinatiecentrum Zennevallei krijgen dan toch vergoeding: “We hebben hen meer dan ooit nodig in deze moeilijke maanden”
  Zennevallei

  Vrijwilli­gers vaccinatie­cen­trum Zenneval­lei krijgen dan toch vergoeding: “We hebben hen meer dan ooit nodig in deze moeilijke maanden”

  De tientallen vrijwilligers die het vaccinatiecentrum in Halle laten draaien krijgen een vergoeding. Verschillende onder hen vroegen om die vrijwilligersvergoeding maar tot nu toe wilde men daar in de Zennevallei niet van weten. “Nu de vaccinatiecampagne alweer een versnelling hoger schakelt lijkt het ons toch beter om de mensen te vergoeden”, aldus burgemeester Marc Snoeck (Vooruit) van Halle.
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 1. Van een spiegelkot tot frites van een sterrenchef: deze zes frituren moet je zelf eens uittesten
  PREMIUM
  Brussel en rand

  Van een spiegelkot tot frites van een sterren­chef: deze zes frituren moet je zelf eens uittesten

  Zin in een frikandel, Bicky Burger of een lekkere bak friet? Van 29 november tot 5 december heb je een extra excuus om een frituur op te zoeken, want dan is het namelijk Week van de Friet. Een ode aan onze nationale trots kan dan ook niet ontbreken. We zochten de opvallendste, lekkerste, oudste en origineelste frietkoten uit Brussel en de rand voor jullie op. Culinaire frites van Sergio Herman of een friturist die al zijn derde ‘barak’ aan het verslijten is,... lees er hier alles over.