Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

BOB-campagne start morgen, maar (meeste) politiezones hoeven geen quota meer te halen

De traditionele BOB-campagne wordt vrijdag aftrapt. Twee maanden lang loop je als bestuurder een grotere kans om aan de kant gezet te worden door de politie. Dat de agenten dit soms op vreemde momenten doen om ‘cijfers’ te halen, lijkt een misvatting. Uit een rondvraag blijkt dat de agenten geen quota moeten halen.

0 reacties

 1. Op huizenjacht in... Wilsele: “Dit deel is net dat tikje betaalbaarder dan Leuven, waardoor het heel wat jonge gezinnen met kinderen aantrekt”
  PREMIUM
  Leuven/Wilsele

  Op huizen­jacht in... Wilsele: “Dit deel is net dat tikje betaalbaar­der dan Leuven, waardoor het heel wat jonge gezinnen met kinderen aantrekt”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week: Wilsele bij Leuven. “Het is net een verloren hoek die onontdekt is. Maar het is er fantastisch vertoeven.”
 2. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.
 3. Seniorenvereniging kan na twee jaar nog eens feesten in ‘t Vondel
  Halle

  Senioren­ver­e­ni­ging kan na twee jaar nog eens feesten in ‘t Von­del

  Seniorenvereniging S-Plus Bond Achilles Van Acker kon na een gedwongen coronapauze van twee jaar nog eens een feest organiseren in ’t Vondel. 350 senioren uit Halle en omgeving zakten af naar het cultureel centrum. “Dat is bijna evenveel als in 2019, toen we ruim 400 senioren mochten ontvangen”, zegt voorzitter Arno Pirolo. “We zijn dan ook zeer tevreden met deze opkomst voor zanger Guy Neve en Les Folles de Gand. Met deze activiteiten willen we als vereniging blijven vechten tegen de vereenzaming van onze Halse senioren. Na twee jaar corona is dit alles behalve een makkelijke opgave, maar we zijn zeker vastberaden om door te zetten.”
 1. Tachtigplussers in de Zennevallei krijgen binnenkort boostervaccin
  Zennevallei

  Tachtig­plus­sers in de Zenneval­lei krijgen binnenkort boostervac­cin

  Vanaf 1 juni krijgen alle tachtigplussers in de Zennevallei de kans om een tweede boostervaccin tegen het coronavirus te krijgen. De uitnodigingen zijn intussen onderweg en worden ten laatste op maandag 23 mei in de brievenbussen verwacht. “De ruim 5600 boostervaccinaties worden gepland tussen woensdag 1 juni en vrijdag 17 juni en verlopen uitsluitend op afspraak”, laat de stad Halle weten. “Tachtigplussers die in een woonzorgcentrum verblijven zullen via een collectief vaccinatiemoment in het woonzorgcentrum gevaccineerd worden en krijgen dus geen persoonlijke uitnodigingsbrief voor het vaccinatiecentrum.”