Black Eagle begint coronaproof aan een nieuw seizoen.
Volledig scherm
Black Eagle begint coronaproof aan een nieuw seizoen. © rv

Black Eagle begint coronaproof aan nieuw seizoen: “Soepverkoop om financiële schade in te halen”

Kung fu-club Black Eagle is aan een nieuw seizoen begonnen. De Halse verenging zorgt er voor dat alle leden veilig kunnen sporten en hoopt ondanks de moeilijke tijden nieuwe leden aan te trekken met een grote promotiecampagne.

 1. Vaccinatiecentra Zennevallei werken met reservelijst Qvax
  Zennevallei

  Vaccinatie­cen­tra Zenneval­lei werken met reserve­lijst Qvax

  Sinds vorige week wordt ook in de twee vaccinatiecentra in Halle en Beersel van de Eerstelijnszone Zennevallei gebruik gemaakt van Qvax. Dat is de online reservelijst voor coronavaccins. “Als er overschotten zijn in het vaccinatiecentrum, kunnen aangemelde mensen alsnog opgeroepen worden voor een vaccin”, legt medewerker Mathias Pierquin van de Eerstelijnszone Zennevallei uit. “De aangemelde personen krijgen een e-mail en sms wanneer ze opgeroepen worden waarna ze de uitnodiging binnen de opgegeven termijn kunnen bevestigen. De Qvax lijst werkt aanvullend op de reservelijsten die reeds in gebruik zijn in de vaccinatiecentra.”
 1. Maxime richt eerste jeugdvereniging voor sterrenkunde op in Vlaams-Brabant: “We doen veel meer dan enkel naar de sterren kijken”
  PREMIUM
  Halle

  Maxime richt eerste jeugdvere­ni­ging voor sterrenkun­de op in Vlaams-Bra­bant: “We doen veel meer dan enkel naar de sterren kijken”

  Maxime Deryck (17) uit Halle richt de eerste Jeugdvereniging voor sterrenkunde in Vlaams-Brabant op. De jongeren turen niet alleen naar de hemel op zoek naar opmerkelijke hemellichamen, maar praten ook over buitenaards leven en ruimtevaart. “Sterrenkunde is niet saai”, zegt Maxime. “Je moet het alleen op maat van jongeren kunnen brengen.”
 2. Extra maatregelen en oproep burgemeester na crisisoverleg over drukte Hallerbos: “Kom tijdens de week naar de boshyacinten kijken”
  PREMIUM
  Halle

  Extra maatrege­len en oproep burgemees­ter na crisisover­leg over drukte Hallerbos: “Kom tijdens de week naar de boshyacin­ten kijken”

  “Als je van de boshyacinten wil komen genieten, doe dat dan gedurende de week.” Met deze duidelijke boodschap aan de Hallenaren komt burgemeester Marc Snoeck (Vooruit) na een crisisoverleg, dat werd georganiseerd nadat het Hallerbos dit weekend overrompeld werd door dagjestoeristen. Ze lieten zich niet tegenhouden door de maatregelen die speciaal werden genomen om deze uitstap minder aanlokkelijk te maken. Om een herhaling te vermijden, werden ook nog enkele extra maatregelen genomen.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen