Melissa Julian en haar man Jaak De Cort verbouwden hun huis tot B&B Hallerbos.
Volledig scherm
PREMIUM
Melissa Julian en haar man Jaak De Cort verbouwden hun huis tot B&B Hallerbos. © Bart Kerckhoven/rv

BINNENKIJKEN. Melissa opent bijzondere B&B aan rand van ‘sprookjesbos’: “Wakker worden terwijl reetjes door de weide huppelen. Zalig!”

HalleMelissa Julian (55) vond als Amerikaanse een carrière en de liefde van haar leven in ons land. Ze werkte onder andere voor de Europese Unie maar gooide het roer om en verbouwde met haar man hun woning tot bed and breakfast. Alles is er lokaal geproduceerd, van het eten tot de koffiekopjes toe. Het mooie uitzicht op het Hallerbos krijg je er gratis bij. Wij namen al eens een kijkje in het nieuwe gastenverblijf aan de rand van het sprookjesbos.

 1. Leerlingen en leerkrachten GO Technisch Atheneum aangekomen in Halle na tumultueuze terugreis
  Halle

  Leerlingen en leerkrach­ten GO Technisch Atheneum aangekomen in Halle na tumultueu­ze terugreis

  De leerkrachten en leerlingen van het GO Technisch Atheneum in Halle die op terugweg van schooltrip naar Barcelona in het Zuiden van Frankrijk stranden zijn vrijdagochtend aangekomen in Halle. De groep stapte donderdagnamiddag op een vervangbus die na een vlotte reis van 1.100 kilometer iets voor 8 uur arriveerde in Halle. De groep was woensdagnamiddag met een andere bus vertrokken maar door een defecte waterpomp moesten de jongeren en hun begeleidende leerkrachten noodgedwongen in Perpignan overnachten. De school is van plan om alle gemaakte extra kosten nog te verhalen op de reisorganisatie en het busbedrijf. De autocarmaatschappij liet eerder al weten dat het er alles aan gedaan heeft om een oplossing te vinden voor de gestrande groep.
 2. Freddy en Anne-Marie klinken op gouden huwelijksjubileum
  Halle

  Freddy en An­ne-Ma­rie klinken op gouden huwelijks­ju­bi­le­um

  Freddy De Bremaecker (74) en Anne-Marie Vancauwelaert (73) uit Halle vierden deze maand hun gouden huwelijksjubileum. Het koppel leerde elkaar kennen in zaal ‘De Jonge Deken’ in Sint-Pieters-Leeuw. Daarna sloeg de vonk snel over. Samen kregen ze drie kinderen: Kristof, Ronny en dochter Ilse. Anne-Marie bleef thuis om voor hen te zorgen terwijl Freddy aan het werk was bij Colruyt. Allebei waren ze ook sociaal actief. Zo waren ze jarenlang aan de slag als vrijwilliger bij de seniorenvereniging S-Plus Bond Achilles Van Acker, de socialistische seniorenvereniging van Halle, waarvan ze tot op de dag van vandaag nog altijd lid van zijn.