Het standbeeld van koning Leopold II werd twee jaar geleden nog symbolisch overwoekerd met klimop, een actie van Dekoloniseer Halle.
Volledig scherm
Het standbeeld van koning Leopold II werd twee jaar geleden nog symbolisch overwoekerd met klimop, een actie van Dekoloniseer Halle. © Mozkito

Bijna drieduizend handtekeningen om standbeeld Leopold II weg te halen uit Albertpark

De dood van George Floyd in Amerika laat ook de mensen uit onze buurt niet onberoerd. In Halle is een onlinepetitie gelanceerd om het standbeeld van koning Leopold II weg te halen uit het Albertpark.

  1. Burgemeester Jan Desmeth (N-VA) vraagt zich af wanneer het rijk van de vrijheid aanbreekt: “We hebben een goede koers gereden. Nu mag de beloning volgen”
    PREMIUM
    Sint-Pieters-Leeuw

    Burgemees­ter Jan Desmeth (N-VA) vraagt zich af wanneer het rijk van de vrijheid aanbreekt: “We hebben een goede koers gereden. Nu mag de beloning volgen”

    “Waar blijft dat lang beloofde rijk van de vrijheid?” Burgemeester Jan Desmeth (N-VA) van Sint-Pieters-Leeuw pleit na anderhalf jaar onder coronaregime dat de belofte wordt ingelost. Nu tachtig procent van de Vlaamse bevolking gevaccineerd is mogen wat hem betreft heel wat regels op de schop. “En maak eindelijk eens een verschil tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden in de cijfers”, zegt Desmeth. “Want vreemd genoeg worden die nooit gepubliceerd.”