Het standbeeld van koning Leopold II werd twee jaar geleden nog symbolisch overwoekerd met klimop, een actie van Dekoloniseer Halle.
Volledig scherm
Het standbeeld van koning Leopold II werd twee jaar geleden nog symbolisch overwoekerd met klimop, een actie van Dekoloniseer Halle. © Mozkito

Bijna drieduizend handtekeningen om standbeeld Leopold II weg te halen uit Albertpark

De dood van George Floyd in Amerika laat ook de mensen uit onze buurt niet onberoerd. In Halle is een onlinepetitie gelanceerd om het standbeeld van koning Leopold II weg te halen uit het Albertpark.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. ANALYSE. Ongezouten kritiek van Verenigde Handelaars Halle op schepencollege is geen verrassing. Hoe het parkeerbeleid de druppel was die de emmer deed overlopen
  PREMIUM
  Halle

  ANALYSE. Ongezouten kritiek van Verenigde Handelaars Halle op schepencol­le­ge is geen verrassing. Hoe het parkeerbe­leid de druppel was die de emmer deed overlopen

  De Verenigde Handelaars van Halle noemen in een open brief het nieuwe parkeerbeleid ‘de nagel aan de doodskist van elke Hallenaar’ en ‘een etterende wonde in een zieltogend centrum’. Ongezien harde taal en op het stadhuis reageerde men verrast en verontwaardigd. Toch komt die kritiek niet onverwacht. Want ondanks de goede intenties van het stadsbestuur, kreeg de Halse handelaar de voorbije jaren heel wat te slikken. Een analyse.
 2. Opnieuw jaarmarkt in Lembeek: dit valt er te beleven zondag 17 oktober
  Lembeek

  Opnieuw jaarmarkt in Lembeek: dit valt er te beleven zondag 17 oktober

  Ook de jaarmarkt in Lembeek kan opnieuw plaatsvinden na een gedwongen coronapauze. Nu zondag 17 oktober organiseert de vereniging Lembeek Leeft! een nieuwe editie. In het kasteelpark van Lembeek zijn er prijskampen voor trekpaarden, zadelpaarden, pony’s, ezels, schapen, geiten en neerhofdieren. In het centrum van Lembeek gaat de feestmarkt door. Naast de drank- en eetstanden van vooral plaatselijke verenigingen zijn er marktkramers met onder andere kleding, modeaccessoires, geschenkartikelen, Streekproducten, snoep, fruit en andere zaken. Op het Stevens Dewaelplein zend Stadsradio Halle zijn verzoeklijn live uit en wordt er verder voor animatie gezorgd. Ook de kermis is van de partij.