De bibliotheek van Halle verhuist in 2022 tijdelijk naar het oude politiekantoor in de Victor Baetensstraat.
Volledig scherm
De bibliotheek van Halle verhuist in 2022 tijdelijk naar het oude politiekantoor in de Victor Baetensstraat. © Bart Kerckhoven

Bibliotheek Halle verhuist naar oud politiekantoor: “We staan voor enorme logistieke operatie”

HalleDe bibliotheek van Halle staat voor een enorme logistieke operatie. Dan verhuizen 50.000 boeken, spellen en dvd’s naar de tijdelijke bib in het oude politiecommissariaat.

 1. Navigate Youth kan verder gezet worden in 2023
  Beersel

  Navigate Youth kan verder gezet worden in 2023

  De gemeente Beersel gaat ook dit jaar door met het project ‘Navigate Youth. Zo wil men nieuwe inwoners van buitenlandse herkomst tussen 3 en 18 jaar wegwijs maken binnen het lokaal vrijetijdsaanbod zodat ze zich op termijn aansluiten bij Beerselse verenigingen en bij de sportclubs. Op 29 januari 2020 keurde de gemeenteraad daarvoor al een samenwerkingsovereenkomst met vzw PIN goed. De samenwerkingsoverkeenkomst is nu geactualiseerd zodat de komende maanden een projectmedewerker van vzw PIN aan de slag kan om alles verder uit te rollen.
 2. Boze rechter geeft dronken chauffeur die ‘pampercursusje’ vraagt opvallende raad: “Ga eens kijken naar de kindergrafjes in Walfergem. Die doodrijder had hetzelfde alcoholgehalte als u”
  PREMIUM
  Groot-Bijgaarden

  Boze rechter geeft dronken chauffeur die ‘pampercur­sus­je’ vraagt opvallende raad: “Ga eens kijken naar de kindergraf­jes in Walfergem. Die doodrijder had hetzelfde alcoholge­hal­te als u”

  Een chauffeur die dronken een motorrijder aanreed stelde in de politierechtbank voor om een verkeerscursus te volgen. Politierechter Johan Van Laethem gaf hem de volle laag. “Ga in de plaats kijken naar de kruisjes die in Walfergem staan”, klonk het. Daar stierven in 1966 tien schoolkinderen toen een dronken chauffeur hen van de weg maaide. “Op die graven liggen na al die jaren nog bloemen”, klonk het.
 3. Verkeershinder door doortocht wielerwedstrijd
  Sint-Genesius-Rode

  Verkeers­hin­der door doortocht wielerwed­strijd

  Wie op de baan moet op woensdag 12 april of wielerliefhebber is mag die datum omcirkelen in de agenda. Dan wordt de Brabantse Pijl gereden. De gemeente Sint-Genesius-Rode laat alvast weten dat er daardoor lokaal hinder zal zijn. “Het parcours loopt ook door onze gemeente”, klinkt het. “Om de veiligheid te garanderen zal er langs de Leuvensesteenweg, tussen het grondgebied Beersel en het kruispunt Eigenbrakelsesteenweg, Zoniënwoudlaan en Hallesesteenweg en langs de Eigenbrakelsesteenweg tussen het grondgebied Eigenbrakel en het kruispunt Eigenbrakelsesteenweg, Zoniënwoudlaan en Hallesesteenweg een parkeerverbod gelden tussen 9 uur en 16 uur.
 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Villa van Volsem wordt belevingsbibliotheek: Hallenaren dromen al van leestuin met ligweide en voetbadje aan fontein
  PREMIUM
  Halle

  Villa van Volsem wordt belevings­bi­bli­o­theek: Hallenaren dromen al van leestuin met ligweide en voetbadje aan fontein

  Het stadsbestuur van Halle bouwt de oude villa van Volsem uit tot een echte belevingsbibliotheek, de eerste in zijn soort in onze buurt. Zo wordt gedacht aan aparte studiehoekjes, de organisatie van workshops en zelfs een leestuin met ligweide. Met dank aan de suggesties van tientallen Hallenaren. “De bib van de toekomst moet een plaats worden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten”, zegt schepen van Bibliotheek Christophe Merckx (CD&V).