De bibliotheek van Halle verhuist in 2022 tijdelijk naar het oude politiekantoor in de Victor Baetensstraat.
Volledig scherm
De bibliotheek van Halle verhuist in 2022 tijdelijk naar het oude politiekantoor in de Victor Baetensstraat. © Bart Kerckhoven

Bibliotheek Halle verhuist naar oud politiekantoor: “We staan voor enorme logistieke operatie”

HalleDe bibliotheek van Halle staat voor een enorme logistieke operatie. Dan verhuizen 50.000 boeken, spellen en dvd’s naar de tijdelijke bib in het oude politiecommissariaat.

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Villa van Volsem wordt belevingsbibliotheek: Hallenaren dromen al van leestuin met ligweide en voetbadje aan fontein
  PREMIUM
  Halle

  Villa van Volsem wordt belevings­bi­bli­o­theek: Hallenaren dromen al van leestuin met ligweide en voetbadje aan fontein

  Het stadsbestuur van Halle bouwt de oude villa van Volsem uit tot een echte belevingsbibliotheek, de eerste in zijn soort in onze buurt. Zo wordt gedacht aan aparte studiehoekjes, de organisatie van workshops en zelfs een leestuin met ligweide. Met dank aan de suggesties van tientallen Hallenaren. “De bib van de toekomst moet een plaats worden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten”, zegt schepen van Bibliotheek Christophe Merckx (CD&V).