Het kruispunt van de Fons Vandemaelestraat en de Willamekaai in Halle.
Volledig scherm
Het kruispunt van de Fons Vandemaelestraat en de Willamekaai in Halle. © Google Maps

Bestuurder rijdt voetgangster aan op zebrapad: advocate vraagt opschorting

HalleDe advocate van een bestuurder die op een zebrapad een voetganger aanreed hoopte voor haar cliënt een opschorting te bekomen bij de politierechter.

 1. Hoge waterpeil Zenne veroorzaakt overstroming op laagste punt in Halle
  Halle

  Hoge waterpeil Zenne veroor­zaakt overstro­ming op laagste punt in Halle

  In de Basiliekstraat in Halle bleef de wateroverlast in de winkels dit keer beperkt. Maar toch hebben enkele handelaars en bewoners van de binnenstad donderdagavond nog serieus gevloekt. Vanaf 20 uur liep het kruispunt van de Korte vest en de Bergensesteenweg onder. Op sommige plaatsen stond het water tot 30 centimeter hoog. “Iedereen probeerde nog zandzakjes te plaatsen maar er waren er onvoldoende”, vertelt buurtbewoner Eddy Vannimmen. “Er werd een tweede lading geleverd maar dat was in sommige gevallen al te laat.” In het verleden deden zich op de locatie, één van de laagste punten van Halle, wel vaker overstromingen voor. Nu was het alweer vijf jaar geleden. In de loop van de nacht trok het water opnieuw weg. De brandweer was dan al langs geweest om enkele kelders leeg te pompen. Het hoge peil van de Zenne was dit keer de oorzaak van de overlast.
 1. De Cort Distillery wint maar liefst 4 gouden en 1 zilveren medaille bij internationale competitie: “Ongelooflijk fier op deze prestatie”
  PREMIUM
  Pepingen

  De Cort Distillery wint maar liefst 4 gouden en 1 zilveren medaille bij internatio­na­le competitie: “Ongeloof­lijk fier op deze prestatie”

  Sinds 2013 is De Cort Distillery uit Pepingen een vaste waarde in de hele regio. Manu De Cort, zijn vrouw Sofie en hun zoon Arthur staan aan de basis voor het distilleren van authentieke spirits. Sterker nog: afgelopen week vielen ze er zelfs mee in de prijzen. Niet voor één, maar voor liefst vijf variëteiten ontvingen ze een gouden of zilveren medaille op het internationale ‘World Spirits Trophy’. “Met dank aan onze nieuwe Holstein ketels, ons blijvend streven naar perfectie en onze lokale landbouwers”, klinkt het.
 2. Oppositie wil grondwater op werven recycleren maar... “Er is meer nodig dan een container en enkele pompen”
  Halle

  Oppositie wil grondwater op werven recycleren maar... “Er is meer nodig dan een container en enkele pompen”

  Periodes van extreme droogte en watersnood wisselen elkaar af. Daarom wil gemeenteraadslid Benjamin Swalens (N-VA) dat aannemers het grondwater op hun werven niet meer in de riolering lozen. Zijn voorstel werd uiteindelijk niet gestemd. “Dit reglement alleen is de oplossing niet”, zegt schepen van Duurzaamheid Marijke Ceunen (Groen), die eind dit jaar een klimaatplan af wil hebben.