Basiliekstraat loopt vierde keer (!) deze zomer onder water na wolkbreuk

HalleEen hevige regenbui. Meer was er niet nodig om de Basiliekstraat in Halle opnieuw onder water te zetten. Heel wat handelaars hadden hun waterschotten gezet maar voor sommigen kwam de zondvloed als een verrassing en stroomde het water toch nog gewoon binnen.

 1. Organisatoren rommelmarkt Halle verkopen opnieuw handige kalender
  Halle

  Organisato­ren rommel­markt Halle verkopen opnieuw handige kalender

  De organisatoren van de maandelijkse rommelmarkt in Halle hebben opnieuw een kalender uitgegeven. En die is voor de Hallenaren extra handig omdat ook alle belangrijke evenementen al ingevuld zijn. Zo weet iedereen meteen al wanneer in 2022 Carnaval Halle valt of wanneer de Stroppenconcerten zullen plaatsvinden. En natuurlijk zijn ook al de maandelijkse rommelmarkten, elke derde zondag, al opgenomen in de kalender. Zondag werd de kalender voor het eerst te koop aangeboden aan de bezoekers en de standhouders. Maar vanaf donderdag 21 oktober kan je die ook voor 2 euro per stuk kopen in cafés De Met en De Sleutel op de Grote Markt en bij krantenwinkel Svenne Gazet op de Louis Theunckensstraat tegenover het postkantoor in Halle.
 2. Fietsers zijn voorrang op F20 in Ruisbroek alweer kwijt: “We grijpen in voor er zware ongelukken gebeuren”
  Play
  Ruisbroek

  Fietsers zijn voorrang op F20 in Ruisbroek alweer kwijt: “We grijpen in voor er zware ongelukken gebeuren”

  Op de fietssnelweg F20 in Ruisbroek zijn de fietsers op de Sasbrug hun pas verworven voorrang alweer kwijt. Het gemeentebestuur vond het te gevaarlijk. Oppositiepartij Groen en ook de Fietsersbond betreuren de beslissing, maar burgemeester Jan Desmeth (N-VA) van Sint-Pieters-Leeuw verdedigt de keuze. “Politici wordt vaak verweten dat ze pas ingrijpen na een zwaar ongeval", zegt Desmeth. “Maar wij wachten dus niet tot er een ongeluk gebeurt.”