De windturbines van Colruyt (links) zijn 150 meter hoog, de Sint-Martinusbasiliek is 71 meter hoog maar de nieuwe windturbine van Barry Callebaut in Halle (rechts) zal liefst 200 meter hoog zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
De windturbines van Colruyt (links) zijn 150 meter hoog, de Sint-Martinusbasiliek is 71 meter hoog maar de nieuwe windturbine van Barry Callebaut in Halle (rechts) zal liefst 200 meter hoog zijn. © Bart Kerckhoven

Barry Callebaut zal de grootste hebben: chocoladeproducent plant 200 meter hoge windturbine in Halle

HalleDe windmolens van Colruyt (tot 150m) en de Sint-Martinusbasiliek (71m) domineren al jaren de skyline van Halle maar de nieuwe windturbine van chocoladefabrikant Barry Callebaut zet ze allemaal in de schaduw. De mastodont wordt liefst 200 meter hoog. “We mogen van de overheid geen kleinere windturbine bouwen”, klinkt het bij Barry Callebaut. Alles wat u moet weten over het hoogste bouwwerk ooit in Halle.

  1. Geen nieuwe windmolens in Lot nadat Raad van State vergunning vernietigt: “Zet ze wat mij betreft in het Zoniënwoud. Daar heeft niemand er last van.”
    PREMIUM
    Lot/Beersel

    Geen nieuwe windmolens in Lot nadat Raad van State vergunning vernietigt: “Zet ze wat mij betreft in het Zoniënwoud. Daar heeft niemand er last van.”

    Liefst zes windturbines staan er in Lot. Maar een zevende en een achtste molen blijft het dorpje bespaard. De Raad van State vernietigt de vergunning nadat de gemeente Beersel naar de rechter trok. “Lot heeft al genoeg te verduren gehad”, zegt burgemeester Hugo Vandaele (Lijst Burgemeester). “Dat andere gemeenten eerst hun verantwoordelijkheid nemen.” De burgemeester stelt ook voor om turbines in natuurgebieden te bouwen. “Daar heeft niemand er last van”, zegt hij.