Atletiekclub Olympic Essenbeek Halle organiseerde deze week voor het eerst de Memorial Henri Lenoir met verschillende wedstrijden op het programma.
Volledig scherm
Atletiekclub Olympic Essenbeek Halle organiseerde deze week voor het eerst de Memorial Henri Lenoir met verschillende wedstrijden op het programma. © rv

Atletiekclub Olympic Essenbeek Halle eert overleden atleet met eigen memorial

HalleAtletiekclub Olympic Essenbeek Halle organiseerde deze week voor het eerst de Memorial Henri Lenoir. De straffe senior overleed een jaar geleden.

 1. Vier dagen feest in de feesttent tijdens 56ste editie ‘Feestend Beert’
  Beert

  Vier dagen feest in de feesttent tijdens 56ste editie ‘Feestend Beert’

  Het vierdaagse festival keert voor de 56ste keer terug naar het hartje van Beert. Van 26 tot 29 augustus is het feesten, feesten en nog eens feesten! De feesttent zal dit jaar opnieuw opgezet worden op de feestweide en verschillende DJ’s en artiesten zullen alles uit de kast halen om er vier dagen lang een knalfuif van te maken. Naast feesten is er nog heel wat randanimatie voorzien, zoals een mountainbike-cross, een feestrestaurant en meer.
 2. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.
 3. BKO De Varkenssnuit krijgt zonnepanelen
  Halle

  BKO De Varkens­snuit krijgt zonnepane­len

  De stad Halle laat zonnepanelen installeren op het dak van de buitenschoolse kinderopvang De Varkenssnuit. “De ligging van het dak is er ideaal voor het opwekken van groene stroom”, laat de stad weten. Het Vlaams Energiebedrijf (VEB) stelde de firma Enbro aan voor de installatie met een kostprijs van 5.327,53 euro. Daarnaast is er ook een contract afgesloten voor het jaarlijkse onderhoud van 43,56 euro. “Deze investering in zonnepanelen betekent niet alleen kiezen voor meer groene energie en een daling van de CO2-uitstoot , maar zorgt ook voor een forse besparing voor onze stad”, klinkt het nog. “Met een jaarlijks verbruik van 5.000 kWh bedraagt de terugverdientijd van de investering amper 5,1 jaar. Deze installatie zorgt namelijk voor een daling van de energiefactuur bij BKO De Varkenssnuit van 932 euro.”