Armand Deridder in 2013, net nadat hij de Trofee voor Sportverdienste had ontvangen.
Volledig scherm
PREMIUM
Armand Deridder in 2013, net nadat hij de Trofee voor Sportverdienste had ontvangen. © Mozkito

Armand Deridder (93) overleden: boekhouder uit Buizingen was meer dan zestig jaar één van de pijlers van Halse sportwereld

Armand Deridder is in Buizingen op 93-jarige leeftijd overleden. Hij zette zich jarenlang in voor het verenigingsleven van Halle. Armand beleefde de gloriejaren van het kaatsen, was drie decennia voorzitter van Turnclub Populaire en maakte Hallenaren warm voor de bridgesport. Voor die bijzondere carrière kreeg hij in 2013 nog de Trofee voor Sportverdienste. “Nooit gedacht dat ik zolang in het sportwereldje zou meedraaien”, vertelde hij zeven jaar geleden in een interview met deze krant. Een portret van een toegewijde sportliefhebber.

 1. Soepjuffers lokken 220 bezoekers naar ruil- en weggeefbeurs
  Halle

  Soepjuf­fers lokken 220 bezoekers naar ruil- en weggeef­beurs

  De Soepjuffers blikken tevreden terug op hun elfde ruil- en weggeefbeurs. Die vond zaterdag voor de elfde keer plaats in de Oude Post tijdens de Wereldmaand. Meer dan 220 bezoekers genoten van het ruilen en ontspullen. Verder was er een uitgebreid programma aan creatieve en zero waste workshops. Dit jaar kon je je nagels laten lakken, je kon je uitleven in een zangcirkel en je kon papieren bloemen maken, origami boekenleggers vouwen of stenen decoreren met servetten. Aan de toog waren zelfgemaakte hapjes aan een vrije bijdrage te koop, de mensen van de vzw Open Armen bakten pannenkoeken, en ten slotte was er een Marokkaanse theehoek met verse muntthee en traditionele gebakjes. Meer info over de ruilbeurs en de acties van de Soepjuffers vind je op www.soepjuffershalle.be.
 2. Familie Van Damme viert driedubbel viergeslacht in Lembeek
  Halle

  Familie Van Damme viert driedubbel vierge­slacht in Lembeek

  Bij de familie Van Damme in de Trompstraat in Lembeek werd een drievoudig viergeslacht gevierd en dat is wel uitzonderlijk. Dorien (31) kreeg 10 maanden terug haar dochtertje Elise Vander Vliet. De tweelingzusjes Nele en Anke (29) waren bijna gelijktijdig zwanger. Nele kreeg dochtertje Noor Van Haver (2 maanden) en Anke dochtertje Lia Van Wichelen (1 maand). Katia De Kerf (53) mag zich grootmoeder noemen en Elise Devalck (78) is de fiere overgrootmoeder.