Armand Deridder in 2013, net nadat hij de Trofee voor Sportverdienste had ontvangen.
Volledig scherm
PREMIUM
Armand Deridder in 2013, net nadat hij de Trofee voor Sportverdienste had ontvangen. © Mozkito

Armand Deridder (93) overleden: boekhouder uit Buizingen was meer dan zestig jaar één van de pijlers van Halse sportwereld

Armand Deridder is in Buizingen op 93-jarige leeftijd overleden. Hij zette zich jarenlang in voor het verenigingsleven van Halle. Armand beleefde de gloriejaren van het kaatsen, was drie decennia voorzitter van Turnclub Populaire en maakte Hallenaren warm voor de bridgesport. Voor die bijzondere carrière kreeg hij in 2013 nog de Trofee voor Sportverdienste. “Nooit gedacht dat ik zolang in het sportwereldje zou meedraaien”, vertelde hij zeven jaar geleden in een interview met deze krant. Een portret van een toegewijde sportliefhebber.

  1. De favoriete plekjes van VTM-nieuwsanker Birgit Herteleer (31): “Een pistolet met gekapt in mijn stamkroeg, zalig!”
    PREMIUM
    Leuven

    De favoriete plekjes van VTM-nieuwsan­ker Birgit Herteleer (31): “Een pistolet met gekapt in mijn stamkroeg, zalig!”

    Voorbije zomer viel Vlaanderen als een blok voor Birgit Herteleer (31) tijdens haar feilloze debuut als nieuwsanker voor VTM Nieuws. De Leuvense is journaliste in hart en nieren: in 2014 begon ze bij regionale televisiezender TV Oost, een jaar later debuteerde ze bij ROB-tv en in 2016 werd ze reporter voor VTM Nieuws. Sinds juli bestaat haar drukke werkschema uit het combineren van werken in het veld met ankeren, maar voor ons maakte Birgit nog even tijd om op pad te gaan langs haar favoriete plekjes in Leuven.