De toegang tot speelplein Joepie op de Brouwerijstraat in Halle.
Volledig scherm
De toegang tot speelplein Joepie op de Brouwerijstraat in Halle. © Google Maps

Animator test positief op corona: bubbel op speelplein in Halle stopgezet

HalleEen deel van het speelplein Joepie in Halle is stilgelegd nadat er een coronabesmetting werd ontdekt. Eén van de monitoren testte positief.

 1. Yvon en Louisa vierden diamanten huwelijksfeest in De Maretak
  Halle

  Yvon en Louisa vierden diamanten huwelijks­feest in De Maretak

  Yvon Colin (87) en Louisa Van Der Borcht (84) vierden deze maand hun diamanten huwelijksfeest in woonzorgcentrum De Maretak. Yvon is afkomstig uit de buurt van Bergen en Louisa komt uit Ternat. Zij stopte met werken na de geboorte van hun tweede kind terwijl Yvon tijdens zijn beroepscarrière aan de slag was in een technische functie voor de onderhoud van toestellen. Beiden zijn grote jazzliefhebbers en luisteren nog dagelijks muziek. Hun favoriete artiest is dan ook Duke Edington. De familie breidde doorheen de jaren uit met drie kinderen en drie kleinkinderen. Het team van de Maretak zorgde voor een leuk feestje en trakteerde het koppel samen met de andere bewoners op een drankje en gebak. Burgemeester Marc Snoeck (Vooruit) kwam ook op bezoek om het koppel samen met de kinderen te feliciteren.
 2. Metalfestival Skallyfest lokt honderden bezoekers naar nieuwe locatie in oud stadsmagazijn
  Halle

  Metalfesti­val Skallyfest lokt honderden bezoekers naar nieuwe locatie in oud stadsmaga­zijn

  Honderden metalfans konden afgelopen zaterdag opnieuw genieten van een coronaproof evenement. Het oude stadsmagazijn van Halle werd voor de gelegenheid voor het eerst decor voor Skallyfest na een noodgedwongen coronasabbatjaar. Bezoekers moesten bij aankomst hun Covid Safe Ticket klaar houden, waarna ze volop konden starten aan hun avond vol (death) metal en hardcore. Met headliners als Bizkit Park, Off The Cross en Evil Invaders zet Skallyfest zich op de nationale kaart als metalfestival. Het zijn groepen die al op Graspop, Alcatraz en andere podia stonden.