Het winkellandschap verandert en dat is ook zichtbaar in de Basiliekstraat waar fastfoodzaken lege boetieks innemen en een lokale webshop een pop-up opent in de leegstaande gebouwen van Dem's.
Volledig scherm
PREMIUM
Het winkellandschap verandert en dat is ook zichtbaar in de Basiliekstraat waar fastfoodzaken lege boetieks innemen en een lokale webshop een pop-up opent in de leegstaande gebouwen van Dem's. © Bart Kerckhoven

ANALYSE. Ongezouten kritiek van Verenigde Handelaars Halle op schepencollege is geen verrassing. Hoe het parkeerbeleid de druppel was die de emmer deed overlopen

HalleDe Verenigde Handelaars van Halle noemen in een open brief het nieuwe parkeerbeleid ‘de nagel aan de doodskist van elke Hallenaar’ en ‘een etterende wonde in een zieltogend centrum’. Ongezien harde taal en op het stadhuis reageerde men verrast en verontwaardigd. Toch komt die kritiek niet onverwacht. Want ondanks de goede intenties van het stadsbestuur, kreeg de Halse handelaar de voorbije jaren heel wat te slikken. Een analyse.

 1. Halle wordt opgedeeld in parkeerzones: aangepaste plannen goedgekeurd, oppositie blijft kritisch

  Halle wordt opgedeeld in parkeerzo­nes: aangepaste plannen goedge­keurd, oppositie blijft kritisch

  Hoe dichter bij het centrum je parkeert in Halle, hoe duurder het parkeren zal zijn vanaf 2021. Dat is het uitgangspunt van het nieuwe parkeerbeleid dat dinsdag besproken en goedgekeurd werd op de gemeenteraad. Het plan dat eind augustus werd voorgesteld is intussen aangepast na suggesties en opmerkingen van de inwoners. De stad zoekt nu een parkeerbedrijf dat het beheer op zich kan nemen. De oppositie blijft wel kritisch.
 2. Van Opwijk over Elewijt tot Tervuren: dit zijn de zeven leukste kerstwinkels van Brussel, de Ring en het Pajottenland
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van Opwijk over Elewijt tot Tervuren: dit zijn de zeven leukste kerstwin­kels van Brussel, de Ring en het Pajotten­land

  Als Sinterklaas weer in Spanje is, begint het bij heel wat mensen te kriebelen om de kerstsfeer in huis te halen. Wie weet staat bij jou de kerstboom ook al. Niet onlogisch, want Kerstmis nadert met rasse schreden. Hoog tijd dus om het aanbod van de winkels in Brussel, de Ring en het Pajottenland al eens onder de loep te nemen. Veel handelaars zijn echte specialisten geworden en leggen zich toe op allerlei kerstdecoratie. Wij gingen op zoek naar de leukste kerstshops van de regio.
 1. Van een spiegelkot tot frites van een sterrenchef: deze zes frituren moet je zelf eens uittesten
  PREMIUM
  Brussel en rand

  Van een spiegelkot tot frites van een sterren­chef: deze zes frituren moet je zelf eens uittesten

  Zin in een frikandel, Bicky Burger of een lekkere bak friet? Van 29 november tot 5 december heb je een extra excuus om een frituur op te zoeken, want dan is het namelijk Week van de Friet. Een ode aan onze nationale trots kan dan ook niet ontbreken. We zochten de opvallendste, lekkerste, oudste en origineelste frietkoten uit Brussel en de rand voor jullie op. Culinaire frites van Sergio Herman of een friturist die al zijn derde ‘barak’ aan het verslijten is,... lees er hier alles over.