Krijgen we dan toch de Halse carnavalsgroepen te zien in vol ornaat eind maart? De beslissing is nog niet gevallen. (archiefbeeld van de stoet in 2019, de laatste keer dat carnaval plaatsvond in Halle).
Volledig scherm
Krijgen we dan toch de Halse carnavalsgroepen te zien in vol ornaat eind maart? De beslissing is nog niet gevallen. (archiefbeeld van de stoet in 2019, de laatste keer dat carnaval plaatsvond in Halle). © Bart Kerckhoven

Alle carnavalisten kijken naar Halle nu feesten in Binche en Aalst afgelast zijn: “Voorbereidingen gaan door alsof carnaval plaats vindt”

HalleNadat in Aalst het carnaval is afgelast sneuvelt ook in Binche het grote feest. Alle ogen zijn nu gericht op Halle waar normaal eind maart één van de grootste carnavals van België plaats vindt. De knoop zou eind januari doorgehakt worden maar de stad en organisator Halattraction stellen de beslissing uit. Want er is hoop maar ook onzekerheid. “De voorbereidingen gaan door alsof het carnaval doorgaat”, zegt burgemeester Marc Snoeck (Vooruit).