Buurtbewoners en gemeenteraadsleden van N-VA bij één van de buizen op de beek waar liters afvalwater door geloosd wordt richting natuurgebied Oude Zenne.
Volledig scherm
PREMIUM
Buurtbewoners en gemeenteraadsleden van N-VA bij één van de buizen op de beek waar liters afvalwater door geloosd wordt richting natuurgebied Oude Zenne. © Mozkito

Afvalwater stroomt al jaren schoongemaakt natuurgebied in: “Schoolkinderen leren hier bij over het vuilste plekje van Halle”

Afvalwater van tientallen Lembeekse gezinnen wordt al jaren geloosd in het natuurgebied van de Oude Zenne. De bewoners  zijn de geuroverlast en de milieuvervuiling meer dan beu. De gemeenteraad van Halle besliste al in 1994 (!) om de riolering aan te leggen maar 26 jaar later stroomt het rioolwater nog steeds de beken in. Oppositiepartij N-VA roept het schepencollege nu op tot actie.  “Zelfs waar er riolering ligt, wordt er gewoon in de beek geloosd." Schepen van Openbare Werken Johan Servé (Sp.a) laat weten dat er een nieuwe datum aangekondigd is voor de werken. 

  1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
    Play

    Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

  2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
    Play

    Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"