Buurtbewoners en gemeenteraadsleden van N-VA bij één van de buizen op de beek waar liters afvalwater door geloosd wordt richting natuurgebied Oude Zenne.
Volledig scherm
PREMIUM
Buurtbewoners en gemeenteraadsleden van N-VA bij één van de buizen op de beek waar liters afvalwater door geloosd wordt richting natuurgebied Oude Zenne. © Mozkito

Afvalwater stroomt al jaren schoongemaakt natuurgebied in: “Schoolkinderen leren hier bij over het vuilste plekje van Halle”

Afvalwater van tientallen Lembeekse gezinnen wordt al jaren geloosd in het natuurgebied van de Oude Zenne. De bewoners  zijn de geuroverlast en de milieuvervuiling meer dan beu. De gemeenteraad van Halle besliste al in 1994 (!) om de riolering aan te leggen maar 26 jaar later stroomt het rioolwater nog steeds de beken in. Oppositiepartij N-VA roept het schepencollege nu op tot actie.  “Zelfs waar er riolering ligt, wordt er gewoon in de beek geloosd." Schepen van Openbare Werken Johan Servé (Sp.a) laat weten dat er een nieuwe datum aangekondigd is voor de werken. 

 1. CAW Halle-Vilvoorde krijgt 9.000 mondmaskers van Haviland: “Meer dan welkom, want vraag naar psychologische hulpverlening stijgt”
  Halle-Vilvoorde

  CAW Hal­le-Vilvoorde krijgt 9.000 mondmas­kers van Haviland: “Meer dan welkom, want vraag naar psychologi­sche hulpverle­ning stijgt”

  De Intercommunale Haviland heeft 9.000 mondmaskers geschonken aan het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) Halle-Vilvoorde. De mondmaskers zullen voornamelijk aan cliënten worden aangeboden voor wanneer ze in contact komen met de hulpverleners. “Vaak zien we ze toekomen met een vuil mondmasker of eentje dat niet helemaal voldoet aan de normen”, zegt adjunct-directeur Wim Van Campenhout van het CAW.
 2. Frans de Bisschop (90) wandelde 49 keer rond Dilbeekse centrum om zoon Ivo (65) te steunen: “Een uitzonderlijke prestatie op die leeftijd”
  PREMIUM

  Frans de Bisschop (90) wandelde 49 keer rond Dilbeekse centrum om zoon Ivo (65) te steunen: “Een uitzonder­lij­ke prestatie op die leeftijd”

  De vader van Parkinsonpatiënt Ivo De Bisschop, de 90-jarige Frans, steunt het initiatief van zijn zoon met een eigen initiatief in zijn thuisgemeente Dilbeek. Er werd 49 dagen lang een kleinschalige ‘Parkinson Walk’ georganiseerd in de thuisgemeente van vader en zoon die heel wat mensen dagelijks op de been bracht. Wij hebben afgesproken met vader Frans, die net 90 jaar is geworden. “Enorm fier op mijn zoon zijn prestatie, maar niet verwacht dat het zo moeilijk zou worden”, vertelt Frans ons.