Bibliothecaris Eva Pieters (rechts) met één van de medewerkers aan de slag in de vestiging in de Basiliekstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Bibliothecaris Eva Pieters (rechts) met één van de medewerkers aan de slag in de vestiging in de Basiliekstraat. © Bart Kerckhoven

Achter de schermen van een logistiek huzarenstukje. Tienduizenden boeken, dvd’s en spelletjes verhuizen van bibliotheek naar politiekantoor: “We kunnen nog iets leuks doen met die cellen”

HalleEen politiekantoor in Halle wordt ingericht als tijdelijke bibliotheek. In het oud verhoorlokaal staan al dvd’s in de rekken en op de afdeling van de wijkagenten zijn binnenkort kinderen baas. De  kleerkasten van de politiemannen doen intussen al dienst als boekenplanken. Liefst vijftigduizend boeken, dvd’s en spelletjes verhuizen de komende weken. Een blik achter de schermen van een logistiek huzarenstukje.

  1. Insectenwerkgroep Zuidwest-Brabant lanceert project PajottenMotten: “We zetten de nachtvlinder in de schijnwerpers”
    Pajottenland

    Insecten­werk­groep Zuid­west-Bra­bant lanceert project Pajotten­Mot­ten: “We zetten de nachtvlin­der in de schijnwer­pers”

    Op zaterdagnacht 14 mei zet de insectenwerkgroep Zuidwest-Brabant een netwerk van lichtvallen op in het Pajottenland. Op die manier wil de werkgroep onze verborgen insectenwereld in het daglicht zetten. En dat mag je best letterlijk nemen, want op zondagochtend 15 mei kan iedereen de - vaak spectaculaire - vangst gaan bekijken in verschillende natuurgebieden in onze regio.