Gilbert 'Grizzly' De Rudder uit Buizingen was een talentvolle motorpiloot.
Volledig scherm
PREMIUM
Gilbert 'Grizzly' De Rudder uit Buizingen was een talentvolle motorpiloot. © rv

75 jaar geleden stierf ‘vergeten motorheld’ Grizzly na zware crash: “De gensters sprongen van zijn velgen toen hij door de bochten scheurde”

Halle/BrusselExact 75 jaar geleden kwam één van de grootste Belgische motorpiloten op tragische wijze vroegtijdig aan zijn einde. Gilbert ‘Grizzly’ De Rudder uit Buizingen troefde na de Tweede Wereldoorlog zijn concurrenten af op een minder krachtige motor en scheurde als geen ander door de bochten. Na een memorabele race in Ter Kamerenbos sloeg het noodlot twee weken later toe en stierf de legende op 34-jarige leeftijd in het ziekenhuis. Het verhaal van een vergeten motorheld.

  1. Van exotische dieren op de dool tot de autopech van Marc Dutroux: vijf dingen die je vast nog niet wist over het Hallerbos
    PREMIUM
    Halle

    Van exotische dieren op de dool tot de autopech van Marc Dutroux: vijf dingen die je vast nog niet wist over het Hallerbos

    De Vlaamse regering erkent het Hallerbos als een beschermd natuurreservaat. Het sprookjesachtig paars tapijt van boshyacinten lokt elk jaar tienduizenden toeristen van over de hele wereld. Maar er valt zoveel meer te vertellen over het Hallerbos. Zo werd er ooit een aap gespot en ligt één van de beruchtste snelwegparkings van het land in het bos. Deze vijf dingen wist je nog niet over het bekendste woud van het land.