5 weekendtips in de Vlaamse Rand, het Pajottenland en Brussel: van vintage snuisteren tot yoga in het park

Rand/Brussel/PajottenlandGedaan met livestreams en andere digitale evenementen - het is opnieuw tijd voor offline-activiteiten. We bundelden er vijf voor het weekend van 19 en 20 juni: van Hoeilaart en Halle tot in Brussel, Grimbergen en Meise. 

 1. 5 x uit dit weekend in Brussel, de rand en het Pajottenland: van Johan Verminnen tot een smakelijke wandeling
  PREMIUM
  Steenokkerzeel/Hoeilaart/Brussel/Huizingen/Lennik

  5 x uit dit weekend in Brussel, de rand en het Pajotten­land: van Johan Verminnen tot een smakelijke wandeling

  Het aantal evenementen mag door het coronavirus dan nog wel wat beperkt zijn, toch is er tegenwoordig al heel wat mogelijk. En ook in het weekend van 24 en 25 juli staan her en der in Brussel, het Pajottenland en de noordrand allerlei activiteiten gepland. Een optreden van Johan Verminnen bijvoorbeeld, maar ook de Zuidfoor en heel wat meer.
 2. Rommelmarktcomité Halle schenkt mooi bedrag aan slachtoffers watersnood
  Halle

  Rommel­markt­co­mité Halle schenkt mooi bedrag aan slachtof­fers watersnood

  Het Rommelmarktcomité van Halle steunt de slachtoffers van de watersnood in Wallonië. Na de vorige editie van de rommelmarkt werd beslist om 1.000 euro te schenken aan het Rode Kruis en aan de standhouders werd gevraagd om vrijwillig 1 euro boven op hun standgeld te betalen als steun aan de mensen die door wateroverlast getroffen werden. Zo kon het comité 1.462,15 euro storten op de rekening van het Rode Kruis. “Een druppel op een hete plaat maar wij en de standhouders wilden ons hart tonen”, zegt Ronny Guillaume van het Rommelmarktcomité. “Enkele mensen van onze organisatie waren zo aangeslagen van de overstromingen in Wallonië dat wij iets voor de getroffen gezinnen moesten doen.” Wie nog eens op de rommelmarkt wil rondkuieren mag alvast zondag 15 augustus aanduiden in de agenda. Dan vindt de volgende editie plaats. Inschrijven of reserveren is niet nodig. Standen kunnen ingenomen worden aan 1 euro per lopende meter en iedereen kan zijn standje opbouwen vanaf 6 uur. Info op www.rommelmarkthalle.weebly.com.
 1. 
Sam (22) hoste regio rond met bootje en pompen: “Helpen waar ik kan”
  Beersel/Sint-Pieters-Leeuw
  2

  Sam (22) hoste regio rond met bootje en pompen: “Helpen waar ik kan”

  Eén van de zwaarst getroffen regio’s in Beersel is de wijk achter het kasteeldomein Gravenhof. De straat kwam er blank te staan en verschillende kelders en garages liepen onder water. Bewoners kregen hulp van vrienden en familie. Maar ook de 22-jarige Sam Thibaut uit Sint-Pieters-Leeuw was er te vinden. Hij was op zoek naar ellende om bij te springen. “De emotionele oproep van de man in Pepinster raakte mij zo diep dat ik nu hier iets wil betekenen voor zij die in nood verkeren”, zegt hij.
 2. Oppositie wil grondwater op werven recycleren maar... “Er is meer nodig dan een container en enkele pompen”
  Halle

  Oppositie wil grondwater op werven recycleren maar... “Er is meer nodig dan een container en enkele pompen”

  Periodes van extreme droogte en watersnood wisselen elkaar af. Daarom wil gemeenteraadslid Benjamin Swalens (N-VA) dat aannemers het grondwater op hun werven niet meer in de riolering lozen. Zijn voorstel werd uiteindelijk niet gestemd. “Dit reglement alleen is de oplossing niet”, zegt schepen van Duurzaamheid Marijke Ceunen (Groen), die eind dit jaar een klimaatplan af wil hebben.