De speelplaats van Don Bosco Halle, één van de vele scholen in de brede Vlaamse rand rond Brussel waar de anderstaligheid voelbaar wordt in het klaslokaal.
Volledig scherm
De speelplaats van Don Bosco Halle, één van de vele scholen in de brede Vlaamse rand rond Brussel waar de anderstaligheid voelbaar wordt in het klaslokaal. © Bart Kerckhoven

3 miljoen euro om Nederlands te promoten in onderwijs Vlaamse Rand: “Ontnederlandsing legt grote druk op scholen in deze streek”

Vlaamse RandOp meer dan dertig scholen in de Vlaamse Rand zal het Nederlands bij leerlingen én ouders de komende jaren meer gepromoot worden met allerlei projecten. Vlaams minister van Onderwijs en Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA) voorziet daarvoor 3 miljoen euro. De scholen zijn blij met het initiatief. “Want het aantal leerlingen dat thuis Nederlands spreekt is in sommige klassen al een minderheid geworden”, klinkt het.

  1. Insectenwerkgroep Zuidwest-Brabant lanceert project PajottenMotten: “We zetten de nachtvlinder in de schijnwerpers”
    Pajottenland

    Insecten­werk­groep Zuid­west-Bra­bant lanceert project Pajotten­Mot­ten: “We zetten de nachtvlin­der in de schijnwer­pers”

    Op zaterdagnacht 14 mei zet de insectenwerkgroep Zuidwest-Brabant een netwerk van lichtvallen op in het Pajottenland. Op die manier wil de werkgroep onze verborgen insectenwereld in het daglicht zetten. En dat mag je best letterlijk nemen, want op zondagochtend 15 mei kan iedereen de - vaak spectaculaire - vangst gaan bekijken in verschillende natuurgebieden in onze regio.