De windturbines van Colruyt (links) zijn 150 meter hoog, de Sint-Martinusbasiliek is 71 meter hoog en de nieuwe windturbines van Barry Callebaut én Colruyt (rechts) zullen 200 meter hoog worden.
Volledig scherm
PREMIUM
De windturbines van Colruyt (links) zijn 150 meter hoog, de Sint-Martinusbasiliek is 71 meter hoog en de nieuwe windturbines van Barry Callebaut én Colruyt (rechts) zullen 200 meter hoog worden. © Bart Kerckhoven

200 meter hoge windturbine van Barry Callebaut komt er dan tóch, ook Colruyt wil zesde exemplaar bouwen: “Lager dan dit worden ze niet meer”

Komt er een extra windturbine in de Krokumveldstraat op de grens tussen Halle en Pepingen? Als het van Eoly Energy, de groene energieproducent en -leverancier van Colruyt Group, afhangt wel. De windturbine is een uitbreiding op het reeds bestaande park van vijf windturbines van de supermarkt op Dassenveld. Ook de vergunning voor chocoladeproducent Barry Callebaut voor de bouw van een 200 meter hoge turbine werd nu dan toch goedgekeurd. “Windturbines zullen vanaf nu altijd zo hoog zijn”, klinkt het. Een situatieschets.