Steven Vanmechelen (links) wordt vervangen door Thomas Dubois (rechts).
Volledig scherm
Steven Vanmechelen (links) wordt vervangen door Thomas Dubois (rechts). © Stad Halen

Wissel in het schepencollege: Thomas Dubois neemt schepenfunctie (opnieuw) over van Steven Vanmechelen

HalenBegin dit jaar maakte Steven Vanmechelen (CD&V) zijn rentree in het Halense schepencollege. Hij nam toen de bevoegdheden van partijgenoot Thomas Dubois over. Nu zijn de rollen omgekeerd en zal Thomas Dubois vanaf januari opnieuw schepen worden. 

 1. Eeuwenoud gehucht met vier inwoners dooft nog sneller uit nu cafébaas Rudi stopt: “Binnen 10 jaar woont hier wellicht niemand meer”
  PREMIUM
  Herbricht

  Eeuwenoud gehucht met vier inwoners dooft nog sneller uit nu cafébaas Rudi stopt: “Binnen 10 jaar woont hier wellicht niemand meer”

  Er ligt in Vlaanderen een gehuchtje waar een handvol inwoners al decennia dapper strijdt tegen de perikelen van de Maas. Het klinkt als de intro van Asterix en Obelix, maar het gaat om Herbricht waar exact drie huizen en één cafe nog in de winterbedding van de rivier liggen. De zoveelste overstroming deze zomer bleek er één te veel voor cafébaas Rudi Smeets die na 105 jaar en drie generaties de handdoek in de ring gooit. “Ik heb al héél wat tranen gelaten, maar ik kan niet meer”, vertelt hij. Binnenkort verhuist Rudi en laat zo de drie overige bewoners achter.
 2. Beste vriendin van Hasseltse ‘K2 zoekt K3'-kandidate Amy beleeft weg naar finale vanop eerste rij: “Ze zou echt goed tussen Marthe en Hanne passen!”
  PREMIUM
  Halen / Hasselt

  Beste vriendin van Hasseltse ‘K2 zoekt K3'-kandidate Amy beleeft weg naar finale vanop eerste rij: “Ze zou echt goed tussen Marthe en Hanne passen!”

  Op 27 november wordt duidelijk wie het nieuwe K3’tje wordt en nu al stijgt bij veel fans de spanning. De kans is inmiddels één op zes dat de opvolger van Klaasje een Limburgse wordt. Amy Courtens (25) uit Hasselt is sinds afgelopen zaterdag immers zeker van een plaatsje in de halve finales. Ook haar beste vriendin Lisa Triekels uit Halen leeft enorm mee met de wedstrijd. “Ik ben enthousiast en ook een tikkeltje bezorgd", geeft ze toe.
 3. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.