Bij Charlotte Conraads (25) in Moelingen stond het water bijna een meter hoog in het huis, met immens veel schade.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij Charlotte Conraads (25) in Moelingen stond het water bijna een meter hoog in het huis, met immens veel schade. © Mine Dalemans

“Voor mij gaat dit toch al over 45.000 euro”: wie in juli waterschade leed én verzekerd is, wordt 100 procent vergoed

LimburgGoed nieuws voor wie in juli schade leed door de immense wateroverlast. Alle verzekerden worden voor 100 procent terugbetaald. Dat gebeurt deels door de eigen verzekering én door het Vlaams Rampenfonds dat een bedrag vrijmaakt van 79 miljoen euro. Vooral Limburg kreeg het zwaar te verduren. “De luchtontvochtigers draaien hier nog steeds dag en nacht", zegt Charlotte Conraads uit Voeren die al minstens 45.000 euro aan schade vergoed krijgt.

 1. Spoedafdeling Heusden-Zolder op lager pitje na coronabesmettingen bij personeel
  Heusden-Zolder

  Spoedafde­ling Heus­den-Zol­der op lager pitje na coronabe­smet­tin­gen bij personeel

  Een deel van het personeel op de spoedafdeling van het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder is besmet geraakt met het coronavirus. Gevolg is dat zes medewerkers uitvallen en de afdeling niet op volle capaciteit kan werken. De impact is vooral voelbaar voor de 112 noodgevallen. “De ambulance brengt u in noodgevallen mogelijk niet naar ons, maar naar een naburig ziekenhuis”, zeggen ze bij het Sint-Franciscusziekenhuis.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.