De situatie in Halen
Volledig scherm
De situatie in Halen © Stad Halen

Velpe treedt buiten haar oevers in Halen: zandzakjes zijn onderweg

HalenIn de vooravond is in Halen de Velpe buiten haar oevers getreden. Aan de bewoners van de Firmin Jacobslaan en de Zepstraat wordt gevraagd de nodige maatregelen te treffen.

 1. Meer ontdekken over streetwear? Modemuseum Hasselt pakt uit met podcast, pop-up én lezingen
  Hasselt

  Meer ontdekken over streetwear? Modemuseum Hasselt pakt uit met podcast, pop-up én lezingen

  Na de voorstelling van ‘Activewear’ met gastcuratoren Elodie Ouédraogo en Olivia Borlée in juni, pakt het Hasseltse Modemuseum uit met leuke extra’s. Hasseltse modeliefhebbers en bezoekers mogen zich op vier podcasts verheugen waarin prominente streetwear-figuren van vandaag aan het woord komen, maar ook op een pop-upexpo in de centrale hal, lezingen én een Q&A met Ouédraogo en Borlée.
 2. Hoe een naïeve kunstrover vooral veel harten veroverde als Belgische Robin Hood: “Hij dacht écht dat het allemaal zo simpel was”
  PREMIUM
  Limburg

  Hoe een naïeve kunstrover vooral veel harten veroverde als Belgische Robin Hood: “Hij dacht écht dat het allemaal zo simpel was”

  Een kunstroof om 200 miljoen Belgische frank losgeld te verkrijgen: het klinkt als een sluw meesterplan van georganiseerde gangsters, maar exact 50 jaar geleden klaarde de toen 21-jarige Mario Roymans de klus op eerder impulsieve wijze. Zijn doel? Allesbehalve rijk worden, maar het geld doneren aan de vele armen in Bangladesh. De man bleef een tijd anoniem, communiceerde met de media als ‘Tijl Uilenspiegel’ en veroverde vooral duizenden harten. Het mooie en tegelijk trieste verhaal van een Limburgse Robin Hood.