Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © thinkstock

VBS Wegwijs Halen sluit school vroegtijdig tot na de herfstvakantie

HalenVrij Basisschool Wegwijs is al iets eerder dan de meeste andere scholen begonnen aan de herfstvakantie. Nadat er nog eens twee bijkomende leerkrachten uit de derde graad positief testten op corona werd besloten om de school vroegtijdig te sluiten.

 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Politie controleert vrachtwagens en op snelheid; met 108 kilometer per uur door zone 50
  Diest

  Politie contro­leert vrachtwa­gens en op snelheid; met 108 kilometer per uur door zone 50

  De politiezone Demerdal-DSZ organiseerde afgelopen vrijdag een controle die gericht was op vrachtvervoer. In de voormiddag werden er in Diest vijf vrachtwagens aan de kant gezet ter hoogte van het industrieterrein. De keuring van de tachygraaf van een Bulgaarse vrachtwagen bleek al meer dan één jaar verlopen wat de bestuurder een boete van 1320 euro opleverde. Een bestuurder die een zware aanhangwagen trok zonder het nodige rijbewijs zag deze geïmmobiliseerd worden.
 1. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?

 2. Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië
  Play

  Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië