Themabeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Themabeeld. © Wannes Nimmegeers

Rampjaar voor Limburgse pompoenenkwekers: “Ik heb mijn akkers zelfs niet kunnen inzaaien”

LimburgDit jaar liggen er wellicht geen opvallend grote pompoenen in de winkelrekken. Sommige kwekers zitten met de handen in het haar, want de oogst is barslecht. Verspreid over heel Limburg varieert de magere oogst van “de helft minder pompoenen" tot “helemaal niets meer”. De boosdoener is opnieuw het slechte weer.

 1. Levensecht ‘Squid Game’-event komt op 27 november naar Hasselt: “Maar nee, niemand moet ervoor sterven”
  Hasselt

  Levensecht ‘Squid Ga­me’-event komt op 27 november naar Hasselt: “Maar nee, niemand moet ervoor sterven”

  Wie maar niet genoeg kan krijgen van de Koreaanse Netflixserie ‘Squid Game’, kan op 27 november afzakken naar de Limburgse hoofdstad Hasselt. Escape House organiseert daar een grootschalig ‘Squid Game’-event voor honderd deelnemers die het tegen elkaar opnemen in een reeks kinderspelletjes. Wie wint, gaat naar huis met 1.000 euro of een gelijkwaardige prijs. “Geïnteresseerden moeten wel snel zijn, want het spel is bijna volzet.”
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?