Themabeeld
Volledig scherm
Themabeeld © Getty Images/iStockphoto

Helft van Halense jongeren ervaart meer stress, 36,8% voelt zich eenzaam

HalenDe campagne ‘Hoe is het echt’ spitst zich toe op elke Halense en Herkse jongere tussen 10 en 18 jaar en peilt naar het welzijn van deze tieners. “Uit de resultaten blijkt spijtig genoeg dat het mentaal welbevinden van onze jongeren een stevige deuk kreeg,” concluderen schepen van welzijn Elke Ruytinx – Boogaerts (CD&V) en schepen van jeugd, Steven Vanmechelen (CD&V).

  1. Stef (28) trekt door Hasselt met zelfgebouwde ‘tiny house’ op wielen: “Mensen denken dat ik niet rondkom, maar ik ben op een andere manier rijk”
    PREMIUM
    Hasselt

    Stef (28) trekt door Hasselt met zelfgebouw­de ‘tiny house’ op wielen: “Mensen denken dat ik niet rondkom, maar ik ben op een andere manier rijk”

    Nadat hij een halfjaar lang in een zelfgemaakt bamboehuisje vertoefde aan de Hasseltse Scheepvaartkaai, is Stef Lemmens (28) alweer terug met een wel heel bijzonder project. Op drie maanden tijd bouwde de jonge twintiger een tweede ‘tiny house’...dit keer op wielen. Daarmee trekt hij een week lang de stad rond om in gesprek te gaan met buurtbewoners over zijn alternatieve manier van wonen. “En dan niet om hen ervan te overtuigen dat dit huisje per se ‘the way to go’ is, maar wél om levenslessen met elkaar uit te wisselen”, aldus Stef.