rechtbank Hasselt
Volledig scherm
rechtbank Hasselt © Mine Dalemans

Halenaar verwondt partner, vader en zus

 1. Politie betrapt dronken bestuurder: ondanks rijverbod tracht de man even later toch verder te rijden

  Politie betrapt dronken bestuurder: ondanks rijverbod tracht de man even later toch verder te rijden

  Een ploeg van de politie Demerdal-DSZ zag maandagnacht rond 1 uur een voertuig rijden over de Citadellaan in Diest. Als de verkeerslichten op het kruispunt met de Diestsesteenweg op rood sprongen stopte de wagen, maar wel pas enkele meters voorbij het licht. Bij nadere controle bleken er twee dronken mannen aan boord. De 41-jarige bestuurder uit Kortenaken bleek zwaar onder invloed van alcohol en drugs. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. De wagen werd ter plaatse geparkeerd met de uitdrukkelijke mededeling dat de man niet meer mocht rijden. Korte tijd later zag de ploeg dat de man echter terug met zijn wagen aan het manoeuvreren was. Deze maal werd de wagen geïmmobiliseerd.
 1. Dertiger gewond bij aanrijding : brandweer moet slachtoffer uit wagen bevrijden

  Dertiger gewond bij aanrijding : brandweer moet slachtof­fer uit wagen bevrijden

  Op het kruispunt van het Dorpsplein met de Diestsestraat in Kortenaken gebeurde dinsdag rond 6.20 uur een zwaar verkeersongeval. Een van de bestuurders negeerde het stopteken en stak de baan over waarbij het tot een aanrijding kwam. Eén bestuurder, een dertiger uit Geetbets, bleef ongedeerd. De andere bestuurder, een dertiger uit Loksbergen, raakte gewond aan het been. De man zat tevens gekneld in zijn wagen en de brandweer moest hem bevrijden. Het slachtoffer werd ter verzorging en verder controle overgebracht naar de spoeddienst van het ziekenhuis in Tienen.
 2. De coronacijfers in Halen van woensdag 7 oktober

  De coronacij­fers in Halen van woensdag 7 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Halen minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 4. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Halen komt dat getal nu op 42 te liggen. Halen heeft daarmee meer dan 30 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 2. De gemeente zal terechtkomen in het volgende alarm niveau wanneer ze meer dan 50 gevallen hebben. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement