Luchtbeeld van Halen vandaag
Volledig scherm
Luchtbeeld van Halen vandaag © Photo News

Gete in Halen blijft onrustwekkend stijgen

HalenDe Gete in Halen blijft stijgen doordat water van hoger gelegen gebieden blijft komen en er geen berging meer mogelijk is. Daardoor worden er in de loop van de avond bijkomende problemen verwacht in de straten gelegen tussen de Velpe en de Gete. Samen met de brandweer, VMM, defensie en de diensten van de gouverneur onderneemt de stad een aantal stappen.

 1. Livemuziek, iconische festivalbandjes en hamburgers à volonté: GO! Next Hotelschool Hasselt viert nieuw schooljaar met ‘minifestival’
  PREMIUM
  Hasselt

  Livemuziek, iconische festival­band­jes en hamburgers à volonté: GO! Next Hotel­school Hasselt viert nieuw schooljaar met ‘minifesti­val’

  Na twee moeilijke coronajaren geeft de GO! Next Hotelschool Hasselt een flinke lap op het nieuwe schooljaar. De volledige vrijdagnamiddag wordt de speelplaats daar omgetoverd tot minifestival, inclusief dj’s, muziekinstallaties en festivalbandjes vanuit Pukkelpop, hamburgers, mocktails, lasershooting en meer. “Eindelijk mogen onze leerlingen weer naar school, en dat moet met een goed gevoel gebeuren.”
 2. Unieke lichtinstallatie brengt gevel van Modemuseum Hasselt binnenkort tot leven
  Hasselt

  Unieke lichtin­stal­la­tie brengt gevel van Modemuseum Hasselt binnenkort tot leven

  Op de Kunstennacht op 16 september komt de statige, historische gevel van Modemuseum Hasselt voor het eerst tot leven. Een unieke lichtinstallatie van videokunstenaar Nele Fack, begeleid door opzwepende beats, voert je mee naar een dynamisch universum vol beweging, jeugdigheid, sport en mode. “Met deze primeur zetten we het museum extra in de schijnwerpers en willen we nog meer mensen verleiden tot een bezoek”, zegt schepen van Cultuur Joost Venken (RoodGroen+).
 3. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).