Erwin van De 12e Oogst.
Volledig scherm
Erwin van De 12e Oogst. © Karolien Coenen

Erwin en Jan hebben al drie andere horecazaken, maar voor ‘De 12e Oogst’ wordt dit de vuurdoop: “Om 1 na 10 worden de eerste pintjes getapt”

HalenOpen dan eens een horecazaak in 2021… Het klinkt als een ‘mission impossible’, maar ondernemers Erwin Vandereyt en Jan Van Roey wagen zich wel aan de uitdaging. Deze zaterdag openen ze de vernieuwde zaak ‘De 12e Oogst’ op de Markt van Halen. “Bedoeling is dat we 7 dagen op 7 open zullen zijn”, klinkt het enthousiast.

 1. Hasselt lanceert nieuwe zomerscholen met GO! Next Onderwijs en Hogeschool PXL: “Noodzakelijk om leerachterstand door corona bij te werken”
  PREMIUM
  Hasselt

  Hasselt lanceert nieuwe zomerscho­len met GO! Next Onderwijs en Hogeschool PXL: “Noodzake­lijk om leerachter­stand door corona bij te werken”

  Deze zomer organiseert Hasselt voor het tweede jaar op rij zomerscholen. “Een noodzaak, want de coronapandemie heeft bij heel wat leerlingen leerachterstand veroorzaakt”, benadrukt schepen van Onderwijs Habib El Ouakili (RoodGroen+). Voortaan zullen daar ook leerlingen met een andere taalachtergrond toegelaten worden. De stad zal ook samenwerken met het GO! Next Onderwijs en de Hogeschool PXL die elk hun eigen zomerschool zullen organiseren.
 2. G-sportster Anke Sneyers behaalt Belgisch record en B-limiet voor Tokio
  Lummen

  G-sport­ster Anke Sneyers behaalt Belgisch record en B-limiet voor Tokio

  G-sportster Anke Sneyers (19) uit Lummen heeft dit weekend op de Flanders Cup Putbos Memorial Léon Buyle in Oordegem een Belgisch record gesprongen. Ze geraakte 4 meter en 37 centimeter ver, meteen ook de B-limiet voor de Paralympische Spelen in Tokio. Dat betekent dat de afstand niet genoeg is om automatisch gekwalificeerd te zijn, maar wel voldoende om in aanmerking te komen. “Als negentienjarige zo’n limiet kunnen halen, is zeer hoopgevend", vertelt vader Yves. “Enkele weken geleden in Zwitserland sprong ze 4 meter 25 centimeter, nu doet ze er in deze moeilijke periode twaalf centimeter bij.” De Paralympische Spelen vinden plaats van 24 augustus tot en met 5 september.
 1. Jongemannen stelen 48 Mercedes-emblemen: 14 maanden cel gevorderd
  Hasselt

  Jongeman­nen stelen 48 Mercedes-emblemen: 14 maanden cel gevorderd

  Twee jonge Litouwse mannen riskeren elk veertien maanden cel en een boete van 1.200 voor de diefstal van 48 Mercedes-emblemen. De heren waren actief in Antwerpen en Limburg. Ze hadden het niet zozeer gemunt op de emblemen zelf, maar wel op de afstandssensoren erin. Nadat de verdachten werden betrapt in Beringen, werden ze op 11 januari dit jaar gearresteerd en opgesloten. Aangezien in hun wagen dertig logo’s en bij hen thuis achttien logo’s gevonden werden, werden ze aan de feiten gelinkt. De verdediging vraagt om rekening te houden met de periode dat ze tot dusver reeds vastzaten. Op 29 juni wordt het vonnis uitgesproken.