Ruben Meert en Hubert Moens verzamelden een hele reeks oude fruitsoorten en geven ze een nieuw leven.
Volledig scherm
PREMIUM
Ruben Meert en Hubert Moens verzamelden een hele reeks oude fruitsoorten en geven ze een nieuw leven. © Geert De Rycke

Vrienden geven verwilderde fruitsoorten nieuw leven: “Sommige waren zelfs bijna uitgestorven”

Lebbeke/Haaltert/AalstKalledijkske, Hermine, Vulkaantje, Leireken, zegt u? Nee, het zijn geen namen van natuurfenomenen, wel van unieke appel- en perensoorten uit de Denderstreek. Ruben Meert uit Lebbeke en Hubert Moens uit Haaltert geven ze een nieuwe toekomst. De gepassioneerde fruitverzamelaars zochten er graskanten en bosranden voor af. “Waar een weggegooid klokhuis al toe kan leiden”, klinkt het.

 1. Driekoningen in Denderhoutem wordt dan toch afgelast: “Geen andere keuze nieuwe regels en stijgende Haalterse coronacijfers”
  Denderhoutem

  Driekonin­gen in Denderhou­tem wordt dan toch afgelast: “Geen andere keuze nieuwe regels en stijgende Haalterse coronacij­fers”

  De Denderhoutemnaren moeten het in januari dan toch voor het tweede jaar op rij zonder Driekoningen stellen. Er werd nochtans alles aan gedaan om het toch te kunnen laten plaatsvinden. Zo werd er gedacht aan een systeem met Covid Safe-polsbandjes. Na nieuwe regels vanuit de provincie en de hoge coronacijfers in Haaltert hebben de Feestraad Atom en de gemeente echter beslist om het grootste feest in Denderhoutem toch te annuleren.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.