Lieven B. (midden) gisteren in de rechtszaal.
Volledig scherm
Lieven B. (midden) gisteren in de rechtszaal. © Koen Baten

Voormalig BIVV-medewerker riskeert vier jaar cel na dodelijk ongeval

HAALTERTLieven B., voormalig medewerker bij het BIVV als projectleider voor de veiligheid, riskeert een gevangenisstraf van vier jaar nadat hij op zondagavond 10 april 2016 de 79-jarige fietsster Marie-Louise Adriaens doodreed op de Iddergemsesteenweg in Haaltert. De man reed toen met 75 km/uur op haar in, terwijl hij bijna twee promille alcohol in zijn bloed had.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Aquatopia verwacht gezellige drukte in paasvakantie: “Paaszoektocht, springkastelen en op de foto met Pol De Poema”

  Aquatopia verwacht gezellige drukte in paasvakan­tie: “Paaszoek­tocht, springkas­te­len en op de foto met Pol De Poema”

  Aalst Sport verwacht opnieuw een gezellige drukte tijdens de paasvakantie in het stedelijk zwembad Aquatopia. “Ook deze verlofperiode organiseert Pol de Poema tal van activiteiten in zijn speelparadijs. Je kan deelnemen aan een grote paaszoektocht, je kan je uitleven op een van de waterspringkastelen en met Pol op de foto tijdens zijn bezoek,” zegt schepen van Sport, Matthias De Ridder (N-VA).
  Aalst