Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Copyright : Geert De Rycke

Van fietsbehendigheidsparcours tot Crazy Disco Show: Tal van activiteiten op Autovrije Zondag

HaaltertDe gemeente Haaltert doet komende zondag 19 september weer mee met Autovrije Zondag. Er staan van 10 uur tot 17 uur heel wat activiteiten gepland voor jong en oud op en rond het Sint-Goriksplein.

 1. Vrienden geven verwilderde fruitsoorten nieuw leven: “Sommige waren zelfs bijna uitgestorven”
  PREMIUM
  Lebbeke/Haaltert/Aalst

  Vrienden geven verwilder­de fruitsoor­ten nieuw leven: “Sommige waren zelfs bijna uitgestor­ven”

  Kalledijkske, Hermine, Vulkaantje, Leireken, zegt u? Nee, het zijn geen namen van natuurfenomenen, wel van unieke appel- en perensoorten uit de Denderstreek. Ruben Meert uit Lebbeke en Hubert Moens uit Haaltert geven ze een nieuwe toekomst. De gepassioneerde fruitverzamelaars zochten er graskanten en bosranden voor af. “Waar een weggegooid klokhuis al toe kan leiden”, klinkt het.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?