De Denderhoutemse verenigingen Atom Leeft en Retro Car Club organiseren opnieuw een rondrit met Sinterklaas en de Zwarte Pieten door hun dorp.
Volledig scherm
De Denderhoutemse verenigingen Atom Leeft en Retro Car Club organiseren opnieuw een rondrit met Sinterklaas en de Zwarte Pieten door hun dorp. © if

Rondrit Sint eindigt met eerste ‘Grote Zwarte Pietenshow’ op Trek Mariaplein

DenderhoutemDe Denderhoutemse verenigingen Atom Leeft en Retro Car Club organiseren op zaterdag 3 december, net zoals de voorbije twee jaar, een rondrit met Sinterklaas en de Zwarte Pieten door hun dorp. Nieuw dit jaar is dat er aansluitend een Grote Zwarte Pietenshow gepland staat.

 1. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  22

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.
 2. Verplaatst asielellende zich stilaan naar Aalst? “Mensen slapen in de winkelstraten”
  PREMIUM
  Aalst

  Verplaatst asielellen­de zich stilaan naar Aalst? “Mensen slapen in de winkelstra­ten”

  In Brussel worstelt men al langer met de opeenvolgende asielcrises, en het lijkt erop dat meer en meer dakloze asielzoekers nu ook de weg vinden naar Aalst. De jongste weken zie je vaker mensen in een slaapzak in de winkelstraten zitten of slapen. Iets wat Aalstenaars toch niet echt gewend zijn. “Wij vragen dringend actie van de sociale dienst van de stad”, zegt gemeenteraadslid Ann Van de Steen (Vooruit).
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 3. Van auto’s wassen bij Willy Michiels over eigen schoonmaakbedrijf tot eerste horecazaak: Thierry gaat met ‘Grenzeloos’ voor nieuwe uitdaging
  PREMIUM
  Haaltert

  Van auto’s wassen bij Willy Michiels over eigen schoonmaak­be­drijf tot eerste horecazaak: Thierry gaat met ‘Grenzeloos’ voor nieuwe uitdaging

  Thierry Van Der Eecken (42) uit Haaltert opent vrijdag de deuren van het nieuwe fonduehuisje en brasserie ‘Grenzeloos’ in de Stationsstraat. Op zijn vijftiende waste hij al de auto’s van bingokoning Willy Michiels, later startte hij een schoonmaakbedrijf en een bedrijf in het verhuur van feestmateriaal en nu zet hij zijn eerste stappen in de horeca. “In het leven moet je soms je grenzen verleggen. Daarom heet mijn fonduehuisje ‘Grenzeloos’.”