Het gemeentehuis van Haaltert.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Haaltert. © Claudia Van den Houte

Oppositie verwijt bestuur “gebrek aan democratie” omdat niet alle vragen op agenda gemeenteraad werden geplaatst

De oppositie in Haaltert verwijt het bestuur een gebrek aan democratie omdat maar één van de voorgestelde vijf agendapunten op de agenda van de jongste gemeenteraad werd gezet. Ze konden hun voorstellen wel via een gewone vraag aanbrengen op de gemeenteraad. 

0 reacties

 1. Forza Ninove viert één jaar Vlaams Huis met kopman Guy D’haeseleer: “De Ninovieter heeft de kans om het cordon te breken. Nog 650 stemmen winnen en dan zijn we er”
  PREMIUM
  Ninove

  Forza Ninove viert één jaar Vlaams Huis met kopman Guy D’haeseleer: “De Ninovieter heeft de kans om het cordon te breken. Nog 650 stemmen winnen en dan zijn we er”

  Forza Ninove viert dit weekend het eenjarig bestaan van het Vlaams Huis, haar eigen café in de Pamelstraat. We blikken met kopman Guy D’haeseleer terug op het voorbije jaar en kijken ook vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2024, het jaar waarin alle ogen op Ninove gericht zullen zijn en waarin D’haeseleer hoopt om met een volstrekte meerderheid aan de macht te komen in Ninove.
 2. Françoise Opsomer rondt met Zullen we zwijgen? na 30 jaar trilogie af: begonnen als secretaresse van Hugo Claus, nu het liefst schrijvend aan een cafétafel
  PREMIUM
  RONSE

  Françoise Opsomer rondt met Zullen we zwijgen? na 30 jaar trilogie af: begonnen als secretares­se van Hugo Claus, nu het liefst schrijvend aan een cafétafel

  Francoise Opsomer (62) uit Ronse publiceerde samen met Wim Trommelmans Zullen we zwijgen?, de derde roman van hun trilogie over de zustersteden Gent, Antwerpen en Brugge. Ze begonnen onder het pseudoniem Weduwe Oppermans aan dat drieluik in 1990, toen ze nog partners waren, zakelijk én relationeel. “Ik kan me voorstellen dat de titel van het laatste boek op enige ironie wordt onthaald door wie mij kent”, grijnst Françoise.
 3. BELOOFD IS BELOOFD. Wanneer komt de nieuwe sporthal er? En hoe staat het met de nieuwe kinderopvang en het vrijetijdshuis?
  PREMIUM
  Haaltert

  BELOOFD IS BELOOFD. Wanneer komt de nieuwe sporthal er? En hoe staat het met de nieuwe kinderop­vang en het vrijetijds­huis?

  De bestuursperiode van uw gemeentebestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Haaltert, een gemeente die een nieuwe sporthal en een vrijetijdshuis wou, nieuwe kinderopvangen wou bouwen en enkele dorpskernen wou vernieuwen.