De dorpsraad van Kerksken.
Volledig scherm
De dorpsraad van Kerksken. © Gemeente Haaltert

Ook Kerksken heeft voortaan eigen dorpsraad

KerkskenNa Heldergem en Haaltert heeft nu ook Kerksken een eigen dorpsraad.

 1. Vrienden geven verwilderde fruitsoorten nieuw leven: “Sommige waren zelfs bijna uitgestorven”
  PREMIUM
  Lebbeke/Haaltert/Aalst

  Vrienden geven verwilder­de fruitsoor­ten nieuw leven: “Sommige waren zelfs bijna uitgestor­ven”

  Kalledijkske, Hermine, Vulkaantje, Leireken, zegt u? Nee, het zijn geen namen van natuurfenomenen, wel van unieke appel- en perensoorten uit de Denderstreek. Ruben Meert uit Lebbeke en Hubert Moens uit Haaltert geven ze een nieuwe toekomst. De gepassioneerde fruitverzamelaars zochten er graskanten en bosranden voor af. “Waar een weggegooid klokhuis al toe kan leiden”, klinkt het.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 3. Haaltert maakt werk van oprichting dorpsraden: “In september dorpsraad in elke deelgemeente”
  PREMIUM
  Haaltert

  Haaltert maakt werk van oprichting dorpsraden: “In september dorpsraad in elke deelgemeen­te”

  Een dorpsraad in elke deelgemeente: dat was bij het begin van de legislatuur het voornemen van het gemeentebestuur. Door corona heeft het wat langer geduurd dan gepland, maar begin juni vinden er infosessies plaats over de oprichting van dorpsraden, waarna inwoners zelf aan de slag kunnen. De Dorpsraad Heldergem, vooralsnog de enige dorpsraad in Groot-Haaltert, zal daarbij helpen.