Pieter Boussemaere komt naar Haaltert met '10 klimaatacties die werken'.
Volledig scherm
Pieter Boussemaere komt naar Haaltert met '10 klimaatacties die werken'. © rv

Lezing in De Spot over ‘10 klimaatacties die werken’

Denderhoutem/HaaltertHet Haaltertse gemeentebestuur haalt Pieter Boussemaere, auteur, adviseur en docent klimaat & wereldgeschiedenis, op woensdag 22 september naar zaal ‘De Spot’ in Denderhoutem voor een lezing over ‘10 klimaatacties die werken’.

 1. Brandweerzone Zuid-Oost zoekt nieuwe ambulanciers om zone te versterken: “Uitdagende maar levensbelangrijke job”
  Aalst

  Brandweer­zo­ne Zuid-Oost zoekt nieuwe ambulan­ciers om zone te versterken: “Uitdagende maar levensbe­lang­rij­ke job”

  De brandweerzone Zuid-Oost is op zoek naar vijftien ambulanciers die onmiddellijk kunnen beginnen in de zone. Een structureel tekort is er nog niet, maar de laatste jaren wordt het wel steeds meer een uitdaging voor dringende geneeskundige hulp. “Als ambulancier maak je echt het verschil op het terrein, en dat is zeer belangrijk”, zegt Kris Segerink, Coördinator van Dringende Geneeskundige Hulpverlening.
 2. Jonge bestuurder (19) haalt snelheden tot 180 kilometer per uur na vlucht van politiecontrole: “Wou dit er niet bijhebben na ruzie thuis”
  Ninove

  Jonge bestuurder (19) haalt snelheden tot 180 kilometer per uur na vlucht van politiecon­tro­le: “Wou dit er niet bijhebben na ruzie thuis”

  T.V. uit Ninove moest zich maandagochtend voor de politierechter verantwoorden nadat hij vorig jaar op de Edingsesteenweg in Ninove op de vlucht was geslagen voor een politiecontrole. De man had ruzie gekregen thuis en wilde even gaan ontspannen samen met een vriend. De jonge bestuurder mocht op dat moment van de dag niet meer rijden met een voertuig.
 3. Overtreding op het rijverbod komt aan het licht na diefstal van vijf flessen sterke drank in supermarkt: Vrouw krijgt jaar cel voor dertigste veroordeling
  Denderleeuw

  Overtre­ding op het rijverbod komt aan het licht na diefstal van vijf flessen sterke drank in supermarkt: Vrouw krijgt jaar cel voor dertigste veroorde­ling

  Een 35-jarige vrouw uit Denderleeuw en haar tante stonden vandaag terecht in de politierechtbank nadat de dame voor de zoveelste keer een rijverbod had overtreden. In totaal liep ze al 29 veroordelingen op, maandag volgde een jaar celstraf bij nummer dertig. Opvallend detail, de overtreding kwam aan het licht na een diefstal in een supermarkt op de Steenweg in Denderleeuw.
 1. Vrienden geven verwilderde fruitsoorten nieuw leven: “Sommige waren zelfs bijna uitgestorven”
  PREMIUM
  Lebbeke/Haaltert/Aalst

  Vrienden geven verwilder­de fruitsoor­ten nieuw leven: “Sommige waren zelfs bijna uitgestor­ven”

  Kalledijkske, Hermine, Vulkaantje, Leireken, zegt u? Nee, het zijn geen namen van natuurfenomenen, wel van unieke appel- en perensoorten uit de Denderstreek. Ruben Meert uit Lebbeke en Hubert Moens uit Haaltert geven ze een nieuwe toekomst. De gepassioneerde fruitverzamelaars zochten er graskanten en bosranden voor af. “Waar een weggegooid klokhuis al toe kan leiden”, klinkt het.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.