Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Jonge bestuurder (27) ongeschikt verklaard nadat hij toegeeft nog steeds drugs te gebruiken

HaaltertJ.V.P. uit Haaltert moest zich maandag voor de rechtbank verantwoorden omdat hij na een vorige veroordeling zijn rijbewijs niet heeft binnengebracht en dus zijn rijverbod niet heeft uitgevoerd. De veroordeling kwam er na rijden onder invloed van drugs. “Mijn gebruik vandaag de dag is nog steeds niet afgelopen", verklaarde J. 

 1. Twitter-account linkt burgemeester en schepen Liedekerke aan ‘vaccinatievoorsteken’: “Hij heeft vandaag nog een klacht aan zijn been”
  Liedekerke
  6

  Twit­ter-ac­count linkt burgemees­ter en schepen Liedekerke aan ‘vaccina­tie­voor­ste­ken’: “Hij heeft vandaag nog een klacht aan zijn been”

  Bartes, een Twitteraar die zich regelmatig aan politieke onthullingen waagt, noemt burgemeester Steven Van Linthout en schepen Rita Triest, beiden CD&V Plus, in een tweet over ‘vaccinatievoorkruipers’. Van Linthout ontkent met klem dat hij al gevaccineerd werd en zegt klacht te zullen indienen tegen Bartes. Triest werd wel al gevaccineerd, nadat ze opgebeld werd omdat er vaccins over waren.
 2. Orfee (30) en Stephane (30) van café Wauters klaar voor heropening: “Genoten van de rust en onze pasgeboren dochter, maar blij dat we onze stamgasten terug zullen zien”
  PREMIUM
  Lede

  Orfee (30) en Stephane (30) van café Wauters klaar voor heropening: “Genoten van de rust en onze pasgeboren dochter, maar blij dat we onze stamgasten terug zullen zien”

  Het terras van de gewezen brouwerij en het gelijknamige populaire café Wauters in de Molenberstraat in Lede zal zaterdagmiddag en -avond bij mooi weer zonder twijfel aardig vol lopen. “We kijken er echt naar om uit stamgasten terug te zien”, vertellen Orfee en Stephane. Toch was de lockdown ook een beetje een zege. “We zijn mama en papa geworden van een flinke dochter en dankzij de lockdown waren we allebei thuis en konden we samen voor haar zorgen.”
 3. Bestuur wil voorrang van rechts in Bellestraat afschaffen, oppositie vroeg hiervoor inspraak van inwoners
  Affligem

  Bestuur wil voorrang van rechts in Belle­straat afschaffen, oppositie vroeg hiervoor inspraak van inwoners

  Het gemeentebestuur van Affligem is van plan om enkele voorrangen van rechts af te schaffen op de Bellestraat. Oppositiepartij Groen vroeg op de jongste gemeenteraad om het Affligems Verkeers- en Mobiliteitsforum eerst om advies te vragen voor zo’n beslissing wordt doorgevoerd. Alleen werd dit forum nog niet formeel opgericht. Het bestuur wil dan ook niet ingaan op de vraag van Groen, een vraag die gesteund werd door de andere oppositiepartij N-VA.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije