Het gemeentebestuur van Haaltert lanceerde twee maanden geleden het nieuwe participatieplatform 'idee(h)aaltert'.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gemeentebestuur van Haaltert lanceerde twee maanden geleden het nieuwe participatieplatform 'idee(h)aaltert'. © Claudia Van den Houte

Inwoners doen voorstellen aan gemeente: van lok(h)aal(tert)-winkel over gemeentelijk zwembad tot rommelmarkt in Heldergem

HaaltertInwoners van Haaltert kunnen al twee maanden lang voorstellen doen om hun gemeente aangenamer te maken via het participatieplatform ‘idee(h)aaltert’. Voorstellen die binnen de negentig dagen 100 stemmen halen zullen worden besproken op het college van burgemeester en schepenen. Intussen werden er al 42 ideeën ingediend door burgers. Wij pikken er enkele opvallende voorstellen uit, het ene al realistischer dan het andere.

 1. Eigenaar voertuig ontkent dat hij achter stuur zat bij zwaar ongeval en schuift schuld door naar vriend: “Ik zat op de passagiersstoel”
  Denderwindeke

  Eigenaar voertuig ontkent dat hij achter stuur zat bij zwaar ongeval en schuift schuld door naar vriend: “Ik zat op de passagiers­stoel”

  Kenneth H. en zijn vriend stonden maandag terecht voor de politierechtbank van Aalst na een zwaar ongeval in Denderwindeke in september 2020. Ze zaten samen in het voertuig toen hun Citroën Xsara van de baan ging en op zijn flank eindigde in een tuin van een woning. H., die eigenaar is van het voertuig, beweerde dat zijn vriend reed, maar het dossier spreekt dit volledig tegen.
 2. Charlotte (26) maakt wandeling voor en over hoog sensitieve mensen: “Zelf maar enkele jaren ontdekt waarom alles bij mij zoveel harder binnenkomt”
  Aaigem

  Charlotte (26) maakt wandeling voor en over hoog sensitieve mensen: “Zelf maar enkele jaren ontdekt waarom alles bij mij zoveel harder binnenkomt”

  Een van de acht prachtige en bewegwijzerde gemeentelijke wandelroutes van Erpe-Mere heeft er sinds kort een extraatje bij. In samenwerking met studente psychologie Charlotte Erard uit Ternat werd wandeling nummer acht uitgebreid met een podcast over ‘hoog sensitiviteit’. “Mensen kunnen onderweg luisteren naar wat dat is en wat dat voor mij betekent.”
 3. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.