De Hoogkouterbaan wordt een eenrichtingsstraat.
Volledig scherm
De Hoogkouterbaan wordt een eenrichtingsstraat. © Claudia Van den Houte

Inwoners Bosstraat-Hoogkouterbaan stemmen over verkeersmaatregelen: volledige zone 30 met ‘knip’ en eenrichtingsverkeer in Hoogkouterbaan

De inwoners van de Bosstraat, de Hoogkouterbaan en omliggende straten hebben op een participatiemoment kunnen stemmen over voorstellen om de verkeerssituatie er te verbeteren. Ze stemden voor een zone 30 in heel het gebied, een ‘knip’ aan het pleintje op de kruising van de Hoogkouterbaan met de Topmolenstraat en het invoeren van eenrichtingsverkeer op de Hoogkouterbaan. Volgend jaar komt er een proefproject.

1 reactie

 • Peter De Sutter

  2 jaar geleden
  Waarom krijgt deze buurt zoveel inspraak en worden andere projecten in andere delen van de gemeente gewoon als voldongen feiten door de strot van de bevolking gejaagd?...pas op ik vind dit de normale gang van zaken en misschien is de burgemeester wakker geworden met het besef dat communicatie een onderdeel is van haar portefeuille,....maar er is veel misgelopen op dit vlak!
 1. Zo VeloVeilig is Haaltert: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  haaltert

  Zo VeloVeilig is Haaltert: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Haaltert hebben 35 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.