Tara De Bolle
Volledig scherm
Tara De Bolle © Mozkito

Haaltertse verenigingen organiseren samen benefiet voor Tara

MBFI 69, KSA Haaltert en FV De Fles organiseren op zondag 5 mei een benefiet voor Tara De Bolle, de vrouw uit Liedekerke die slachtoffer werd van de vleesetende bacterie.

0 reacties

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Boeren uit Appelterre riskeren tot zes maanden cel omdat ze onder meer een drachtige koe met nek uit Dender sleuren: “Ze behandelen hun dieren ongelooflijk bruut”
  PREMIUM
  Appelterre/Ninove/Geraardsbergen

  Boeren uit Appelterre riskeren tot zes maanden cel omdat ze onder meer een drachtige koe met nek uit Dender sleuren: “Ze behandelen hun dieren ongeloof­lijk bruut”

  De twee boeren, vader en zoon, uit Appelterre die de voorbije twee jaar meermaals opschudding veroorzaakten over de manier waarop ze met hun dieren omgaan, moesten maandag voor de Dendermondse rechtbank verschijnen. Vader Alfred V. (86) riskeert zes maanden cel, zoon Marc (50) de helft. Er worden hen drie gevallen van dierenmishandeling in Ninove en Geraardsbergen aangewreven. “Ongehoord en shockerend”, vinden ze bij Gaia en Animal rights, die zich burgerlijke partij stelden.
 1. Jonge bestuurder (19) haalt snelheden tot 180 kilometer per uur na vlucht van politiecontrole: “Wou dit er niet bijhebben na ruzie thuis”
  Ninove

  Jonge bestuurder (19) haalt snelheden tot 180 kilometer per uur na vlucht van politiecon­tro­le: “Wou dit er niet bijhebben na ruzie thuis”

  T.V. uit Ninove moest zich maandagochtend voor de politierechter verantwoorden nadat hij vorig jaar op de Edingsesteenweg in Ninove op de vlucht was geslagen voor een politiecontrole. De man had ruzie gekregen thuis en wilde even gaan ontspannen samen met een vriend. De jonge bestuurder mocht op dat moment van de dag niet meer rijden met een voertuig.
 2. AWV wil geen jaarmarkt op N460 in Haaltert door omleiding voor werken op N8 in Ninove, maar gemeente laat markt toch doorgaan: “Jaarmarkt verander je zomaar niet even van locatie”
  Haaltert/Ninove

  AWV wil geen jaarmarkt op N460 in Haaltert door omleiding voor werken op N8 in Ninove, maar gemeente laat markt toch doorgaan: “Jaarmarkt verander je zomaar niet even van locatie”

  Het doorgaand en zwaar verkeer voor de Brakelsesteenweg (N8) in Ninove, waar er grote werken aan de gang zijn, zal op donderdag 28 oktober wellicht uitzonderlijk worden omgeleid door Denderhoutem omdat de omleidingsweg N460 op die dag wordt afgesloten voor de jaarmarkt van Haaltert. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is daar niet mee akkoord. Volgens de gemeente Haaltert kan de jaarmarkt toch doorgaan met een burgemeestersbesluit.
 3. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.