Het voormalige slachthuis in de Dreef in Haaltert wordt in de toekomst wellicht een brandweerpost.
Volledig scherm
Het voormalige slachthuis in de Dreef in Haaltert wordt in de toekomst wellicht een brandweerpost. © Claudia Van den Houte

Haaltert krijgt brandweerpost in voormalig slachthuis: “Kortere aanrijtijden, dus betere bescherming voor inwoners”

HaaltertDe hulpverleningszone Zuid-Oost wil haar brandweerpost in Erembodegem verhuizen naar Haaltert. Het voormalige slachthuis in de Dreef zal daarvoor worden omgebouwd. De vrijwillige brandweermannen zouden zo sneller ter plaatse kunnen zijn bij een brand. De zone hoopt de brandweerpost op 1 januari 2023 in gebruik te kunnen nemen.

 1. Na 75 jaar in de Molenstraat houdt kachelwinkel Gadeco totale uitverkoop: “De oliecrisis was voor ons een gouden periode”
  PREMIUM

  Na 75 jaar in de Molen­straat houdt kachelwin­kel Gadeco totale uitverkoop: “De oliecrisis was voor ons een gouden periode”

  Kachelwinkel Gadeco houdt een totale uitverkoop. Precies 75 jaar verkoopt de familie Gailly in de Molenstraat in Aalst vrijstaande kachels en inbouwhaarden, maar het verhaal loopt nu ten einde. Aalst verliest daarmee opnieuw een vaste waarde. “Het circulatieplan was echt geen goeie zaak voor de lokale middenstand”, zegt zaakvoerder Danny Gailly (55).
  Aalst
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  6

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.