Jens Van den abeele met zijn zoon voor zijn appartement in de Molenstraat in Denderhoutem.
Volledig scherm
Jens Van den abeele met zijn zoon voor zijn appartement in de Molenstraat in Denderhoutem. © Claudia Van den Houte

Gezin moet appartement half juli verlaten omdat gemeente er noodwoning van wil maken: “Maar nu komen wij in nood terecht”

DenderhoutemJens Van den abeele (32) moet met zijn vriendin en zoontje zijn appartement in de Molenstraat in Denderhoutem half juli verlaten omdat de gemeente Haaltert, die eigenaar is, er een noodwoning van wil maken. De gemeente doet wellicht niets onwettig, maar voor Jens en zijn gezin is het een zure appel om door te bijten. “Ik vind het verschrikkelijk dat we weg moeten voor een noodwoning, want ze zetten mensen op straat die in nood terechtkomen”, aldus Jens. De gemeente verzekert dat ze het gezin wil helpen.

 1. Beelden tonen spuwincident in Aalst, huisbaas geschrokken: “Hij is hier niet meer welkom”
  PREMIUM
  Aalst

  Beelden tonen spuwinci­dent in Aalst, huisbaas geschrok­ken: “Hij is hier niet meer welkom”

  Het incident van afgelopen dinsdag in Aalst, waarbij een geagiteerde man spuwde naar enkele agenten, werd gefilmd. Buiten beeld is te horen hoe de agenten zeggen ‘Niet spuwen hé’. Enkele minuten later nemen de agenten A.M. mee naar buiten. De man bleek later ook positief te testen op corona en zorgde er voor dat maar liefst 24 agenten werkonbekwaam zijn nadat hij een week eerder ook al eens een nacht in de cel doorbracht. “De man is hier na zijn vrijlating niet meer welkom”, zegt huisbaas Ozgur Can.
 1. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers

 2. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug