Dameskoor VocAtom en jeugdkoor Farfalle
Volledig scherm
Dameskoor VocAtom en jeugdkoor Farfalle © rv

Dameskoor VocAtom en jeugdkoor Farfalle houden nieuw concert ‘Coronation’ in De Spot

DenderhoutemDameskoor VocAtom en jeugdkoor Farfalle, beiden geleid door dirigente Barbara Vandendriessche, houden op vrijdag 3 maart de première van hun gezamenlijke nieuwe productie ’Coronation’.

 1. Paddentrek komt op gang: “Helaas sterven heel wat dieren onder de wielen van voertuigen.”

  Paddentrek komt op gang: “Helaas sterven heel wat dieren onder de wielen van voertuigen.”

  Nu de lente haar intrede heeft gemaakt, komt de paddentrek - ook in Aalst - stilaan weer op gang. Daarom vragen schepen van Natuur en Duurzaamheid Katrien Beulens (N-VA) en schepen van Dierenwelzijn Caroline De Meerleer (N-VA) aan de automobilisten om de komende weken extra oplettend te zijn vanaf valavond. “Padden gaan weer pad. Helaas sterven tijdens die jaarlijkse paddentrek heel wat dieren onder de wielen van voertuigen. Extra waakzaamheid is geboden”, aldus beide schepenen.
  Aalst
 2. Tien procent minder inbraken: Haaltert plant na mobiele camera’s nu ook aankoop van vaste camera’s

  Tien procent minder inbraken: Haaltert plant na mobiele camera’s nu ook aankoop van vaste camera’s

  De inbraken in Haaltert zijn gedaald met tien procent. Dat besluit het lokaal bestuur van Haaltert uit navraag van de inbraakcijfers in politiezone Denderleeuw/Haaltert. In de periode 1 november 2018 tot 28 februari 2019 kenden de cijfers voor inbraken in gebouwen in de politiezone Denderleeuw/Haaltert nog een triest hoogtepunt van 38 gevallen. In de periode 1 november 2022 tot 28 februari 2023 zijn er dat twaalf.
  Haaltert