De avondmarkt in Kerksken. Naast een 80-tal kraampjes was er ook animatie, zoals vuurspuwer Max en een Scoutstrommelkorps.
Volledig scherm
De avondmarkt in Kerksken. Naast een 80-tal kraampjes was er ook animatie, zoals vuurspuwer Max en een Scoutstrommelkorps. © Claudia Van den Houte

Avondmarkt in Kerksken is succes, met 80 kraampjes en animatie van vuurspuwer tot trommelkorps

KerkskenDe avondmarkt in Kerksken was een succes. Vele bezoekers waren naar het dorpscentrum afgezakt om gezellig te kuieren langs de vele marktkraampjes.

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Sammy en Jahna verloren dit jaar al 15 schapen nadat wandelaars dieren eten geven: “Ze kunnen het eten niet verteren en sterven daardoor een vreselijke dood”
  PREMIUM
  Haaltert

  Sammy en Jahna verloren dit jaar al 15 schapen nadat wandelaars dieren eten geven: “Ze kunnen het eten niet verteren en sterven daardoor een vreselijke dood”

  Sammy De Winter en Jahna Telleir van het Paepenshof uit Haaltert hebben dit jaar al 15 schapen verloren, die gestorven zijn door het eten van verkeerde voeding. Vaak zijn het nietsvermoedende wandelaars of buurtbewoners die hun aardappelschillen, brood en andere zaken te eten geven aan de dieren. De eigenaars hebben nu hun schapen weggenomen en vragen om geen voedsel meer in hun weides te droppen. “Ze sterven hierdoor een vreselijke dood en dat is bijzonder jammer om te zien”, klinkt het.