Alex uit Oekraïne met voorzitter Patrick Marginet en zijn trainer Wouter Haegen bij KFC Kerksken-Haaltert.
Volledig scherm
PREMIUM
Alex uit Oekraïne met voorzitter Patrick Marginet en zijn trainer Wouter Haegen bij KFC Kerksken-Haaltert. © Claudia Van den Houte

Alex uit Oekraïne is nieuwe jeugdspeler bij KFC Kerksken-Haaltert: “Wij worden hier warm verwelkomd, maar missen toch ons thuisland”

KerkskenKFC Kerksken-Haaltert is sinds kort een nieuwe, internationale jeugdspeler rijker. De twaalfjarige Alex was al in zijn thuisland Oekraïne gepassioneerd door voetbal. Toen zijn moeder hem vertelde dat ze naar België zouden gaan om de oorlog te ontvluchten, wist hij al dat hij ook in ons land wou voetballen.

 1. Verplaatst asielellende zich stilaan naar Aalst? “Mensen slapen in de winkelstraten”
  PREMIUM
  Aalst

  Verplaatst asielellen­de zich stilaan naar Aalst? “Mensen slapen in de winkelstra­ten”

  In Brussel worstelt men al langer met de opeenvolgende asielcrises, en het lijkt erop dat meer en meer dakloze asielzoekers nu ook de weg vinden naar Aalst. De jongste weken zie je vaker mensen in een slaapzak in de winkelstraten zitten of slapen. Iets wat Aalstenaars toch niet echt gewend zijn. “Wij vragen dringend actie van de sociale dienst van de stad”, zegt gemeenteraadslid Ann Van de Steen (Vooruit).
 2. 2,5 miljoen euro voor Lotto-miljonair die ticketje kocht in Shell-tankstation in Welle: “Winnaars gaan hier in stijgende lijn”
  Welle

  2,5 miljoen euro voor Lot­to-miljonair die ticketje kocht in Shell-tankstati­on in Welle: “Winnaars gaan hier in stijgende lijn”

  Een man uit Vlaams-Brabant is miljonair geworden nadat hij een Lotto-spelticket kocht in het tankstation Shell op de Steenweg in Welle. De Lotto-jackpotwinnaar is liefst 2,5 miljoen euro rijker. Filip Becqué, de uitbater van het tankstation en Garage Becué, is blij dat de winnaar zijn winnend ticket bij hem kocht. Hij had al vaker winnende klanten, maar het is de eerste keer dat iemand er miljonair wordt.