Onder meer de grauwe klauwier en grauwe gors werden gezien in Heldergem
Volledig scherm
PREMIUM
Onder meer de grauwe klauwier en grauwe gors werden gezien in Heldergem © foto's Karel Dekyvere

Afgelaste motorcross blijft gevoelig liggen: Discussie op gemeenteraad over bewijs van zeldzame vogelsoorten

Heldergem/HaaltertDe motorcross in Heldergem, die na tien jaar geen toestemming meer kreeg van het gemeentebestuur, onder meer omdat er zeldzame vogelsoorten werden gespot en omdat het event middenin het broedseizoen valt, blijft voor beroering zorgen, nu ook in de gemeenteraad.

 1. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
  Spaargids.be

  Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

  Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.
 2. Bezorgdheid over organisatie van motorcrossevent in Diepe Straten: “Prachtig stukje natuur is niet geschikt voor motorcross”
  PREMIUM

  Bezorgd­heid over organisa­tie van motorcros­sevent in Diepe Straten: “Prachtig stukje natuur is niet geschikt voor motorcross”

  Vanuit verschillende hoeken is er bezorgdheid over de organisatie van een motorcrossevent in de Diepe Straten. Het Ninoofse stadsbestuur gaf toelating voor de motorcross in Outer, nabij de grens met Lebeke in Denderhoutem, op zaterdag 25 en zondag 26 maart. N-VA Ninove vindt het natuurgebied ongeschikt voor het event en stelt zich vragen bij de veiligheid. Ook vanuit Natuurpunt, vzw Red de Diepe Straten en de brandweer is er bezorgdheid.
  Ninove
 3. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.