1. Pakkend afscheid van minister van Staat Paula D’Hondt tijdens staatsbegrafenis: “In al haar functies bleef sociale onrechtvaardigheid steeds haar drijfveer”
  PREMIUM
  Haaltert

  Pakkend afscheid van minister van Staat Paula D’Hondt tijdens staatsbe­gra­fe­nis: “In al haar functies bleef sociale onrecht­vaar­dig­heid steeds haar drijfveer”

  Minister van Staat en voormalig Koninklijk Commissaris voor het Migrantenbeleid Paula D’Hondt (CVP) heeft woensdag een mooi afscheid gekregen tijdens haar staatsbegrafenis. Heel wat prominenten uit de nationale en lokale politiek waren aanwezig. Onder meer haar zoon politierechter Peter D’Hondt en haar kleindochter Julie spraken mooie woorden over hun geliefde moeder en grootmoeder.
 1. Oud-burgemeester denkt na over klacht tegen schepen die hem betichtte kennis te willen aanstellen in verkeersbordenkwestie
  Ninove

  Oud-burgemees­ter denkt na over klacht tegen schepen die hem betichtte kennis te willen aanstellen in verkeers­bor­den­kwes­tie

  Oud-burgemeester en gemeenteraadslid Michel Casteur (Open Vld) denkt erover na om klacht in te dienen bij de gouverneur tegen schepen Wouter Vande Winkel (Samen-Groen) voor smaad en eerroof. Aanleiding is de discussie op de gemeenteraad van vorige week, waarbij Vande Winkel Casteur ervan verweet een kennis te willen aanstellen om het probleem rond de overbodige verkeersborden op te lossen.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Overleg maar nog geen sancties voor leerkrachten in middenschool nadat ze in opspraak kwamen: “We blijven met mensen bezig”
  Ninove

  Overleg maar nog geen sancties voor leerkrach­ten in midden­school nadat ze in opspraak kwamen: “We blijven met mensen bezig”

  De GO! Middenschool in Ninove is deze week in opspraak gekomen na vernederingen naar enkele leerlingen toe. In een groep zouden leerkrachten gelachen hebben met leerlingen, en werden er ook leerlingen vastgebonden aan een stoel. “We treden nu in overleg met de leerkrachten, maar we mogen niet vergeten dat we ondanks alles met mensen bezig blijven en de ware toedracht willen achterhalen”, zegt overkoepelend directeur Els Schockaert.
 2. Mieke & Jo zeggen perswinkel en superette na 27 jaar vaarwel: “Jo stond elke dag om 2.30 uur ‘s nachts op, het is genoeg geweest nu”
  PREMIUM
  Meerbeke/Ninove

  Mieke & Jo zeggen perswinkel en superette na 27 jaar vaarwel: “Jo stond elke dag om 2.30 uur ‘s nachts op, het is genoeg geweest nu”

  Mieke Gees (59) en Johan De Vuyst (63) stoppen na 27 jaar met hun winkel ‘Mieke & Jo’ langs de Brusselsesteenweg. Kranten, tijdschriften, allerlei voeding, huishoudproducten, pakjes afhalen, de Lotto... voor alles kon je er terecht. Jo was elke dag om 2.30 uur uit de veren om de winkel om 4 uur ‘s ochtends te openen. “Het is mooi geweest nu. Onze vele vaste klanten zullen we wel missen.”
 1. KLJ Kerksken die plots op zoek moest naar ander lokaal krijgt nieuwe stek op site Noens: “Blij dat we deze winter niet op straat belanden”
  PREMIUM
  Kerksken

  KLJ Kerksken die plots op zoek moest naar ander lokaal krijgt nieuwe stek op site Noens: “Blij dat we deze winter niet op straat belanden”

  KLJ Kerksken kan binnenkort verhuizen naar een nieuwe locatie. De jeugdbeweging kreeg vorige maand plots te horen dat ze haar lokaal in de Ferdinand Van Hoeymissen eind december moet verlaten. Samen met het gemeentebestuur van Haaltert werd er een oplossing gevonden op korte en lange termijn. Op korte termijn kan KLJ Kerksken terecht in de magazijnen van site Noens. Op lange termijn zal ze op dezelfde site terecht kunnen in een nieuw project van de sociale huisvestigingsmaatschappij Dewaco.
 1. Thuisgemeente Haaltert in rouw om Paula D'Hondt: “Ze schreef geschiedenis, maar haar strijd is nog steeds brandend actueel”
  PREMIUM
  Haaltert

  Thuisge­meen­te Haaltert in rouw om Paula D'Hondt: “Ze schreef geschiede­nis, maar haar strijd is nog steeds brandend actueel”

  “We zijn bijzonder trots op Paula; voor wie ze was en voor wat ze heeft verwezenlijkt.” Ook in haar thuisgemeente Haaltert stromen reacties binnen op het overlijden van minister van Staat en voormalig Koninklijk Commissaris Paula D’Hondt. De moeder van bekende politierechter Peter D’Hondt overleed op 96-jarige leeftijd en heeft veel betekend voor Haaltert, waar ze ereburger was, en ver daarbuiten. Portret van een bijzondere vrouw en politica.