Leerkracht Kristof Van Campenhout met enkele van de leerlingen die ook in het handboek M@thM@tes fungeren.
Volledig scherm
Leerkracht Kristof Van Campenhout met enkele van de leerlingen die ook in het handboek M@thM@tes fungeren. © Sven Ponsaerts

Wiskunde saai? Niet in Don Bosco!

HAACHTWiskunde saai? Niet als het van wiskundeleraar Kristof Van Campenhout van Don Bosco Haacht en zijn leerlingen afhangt. Hun vernieuwende wiskundehandboek M@thM@tes 2.0 is opgesteld vanuit de leefwereld van de jongeren, en moet het door velen gevreesde vak plezant(er) maken.

 1. Regionaal ziekenhuis Heilig Hart Leuven wordt een moderne polikliniek: “Het ziekenhuis barst momenteel letterlijk uit de voegen”
  PREMIUM
  Leuven

  Regionaal ziekenhuis Heilig Hart Leuven wordt een moderne polikli­niek: “Het ziekenhuis barst momenteel letterlijk uit de voegen”

  Regionaal ziekenhuis Heilig Hart in Leuven gaat verbouwen en moet tegen midden 2023 een modern ziekenhuis worden in het hart van de stad. De oude gebouwen verdwijnen en worden vervangen door nieuwe infrastructuur om de patiënten nog beter zorg te kunnen bieden. “In de nieuwe polikliniek zullen medische consultaties en kleine behandelingen of ingrepen plaatsvinden”, zegt algemeen directeur Katrien Van Gerven.
 2. Animal Rights beschuldigt KU Leuven van dierenmishandeling: “Aapjes krijgen nog geen glas water per dag”
  PREMIUM
  Leuven

  Animal Rights beschul­digt KU Leuven van dierenmis­han­de­ling: “Aapjes krijgen nog geen glas water per dag”

  Animal Rights blijft verontwaardigd over het lot van de proefapen die worden gebruikt bij onderzoek aan de KU Leuven. De dierenrechtenorganisatie vroeg inspectieverslagen op over het apenlab en komt tot de conclusie dat de proefapen pijn voelen bij de onderzoeken. “We lanceren nu het online portaal ReportAnimalTesting.eu waar getuigen dierenmishandeling van proefdieren vertrouwelijk kunnen melden”, zegt Jen Hochmuth.
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt